משבר החוב של אוורגרנד מקרב אותה לחדלות הפירעון הגדולה בתולדות סין

Investing.com

התפרסם 07.12.2021 11:52

כמה ממחזיקי איגרות החוב של ענקית הנדל"ן הסינית אוורגרנד לא קיבלו את תשלום הריבית (קופון) גם אחרי תקופת חסד של 30 יום שקיבלה החברה להסדרת החוב. החברה מתקרבת יותר מאי פעם לחדלות פירעון רשמית. 

אי ביצוע תשלומי ריבית של 82.5 מיליון דולר שהיו מיועדים לפירעון בחודש שעבר, יגרור חדלות פירעון של אג"ח בינלאומיות בהיקף של כ-19 מיליארד דולר של החברה, ויעמיד אותה בסיכון להפוך לחדלות הפירעון הגדולה אי פעם של סין - איום שמרחף על הכלכלה השנייה בגודלה בעולם זה כמה חודשים.

אוורגרנד (HK:3333), שהיתה בעבר מפתחת הנדל"ן הגדולה בסין, עם יותר מ-1,300 פרויקטי נדל"ן וחובות של 300 מיליארד דולר, נהפכה ל"נערת הפוסטר" של המשבר בסין השנה, שכבר ריסק 12 חברות נדל"ן סיניות קטנות יותר. 

הממשל הסיני אמר שוב ושוב שהמדינה יכולה לפתור את הבעיות של אוורגרנד, והוא ביצע מהלכים להגברת הנזילות במגזר הבנקאות במקביל לתוכניות עליהן דיווחה החברה להתקדם עם ארגון מחדש של החוב שלה בחו"ל, מה שסייע להרגיע את המשקיעים העולמיים.

"לשוק כבר היו ציפיות מסוימות לגבי אי התשלום", 

אמר קני נאג, אסטרטג ב-Everbright Sun Hung Kai Securities. 

השוק "רק חיכה לראות מתי זה יקרה".

"עם זאת, המשקיעים עוקבים אחרי ההתפתחויות באוורגרנד, ומחכים לראות אם היא בדרך להסדר חוב מול הנושים שלה בחו"ל", 

הוסיף נאג.

ביום שני, דיווחה החברה כי הקימה ועדה לניהול סיכונים שכוללת פקידים מגופים ממשלתיים כדי לסייע ב"הפחתת וסילוק הסיכונים העתידיים". ההודעה הגיעה לאחר שמוקדם יותר אמרה החברה שהנושים שלה דורשים ממנה 260 מיליון דולר ושאין ביכולתה להבטיח את הכספים הנדרשים להחזר כזה. ההודעה גרמה לרשויות לזמן את יו"ר החברה לשימוע ולהרגיע את השווקים שהחברה יכולה להכיל סיכון רחב יותר.

עד כה, הנפילה של אוורגרנד עברה בשקט יחסי בסין, וכאשר קובעי המדיניות נעשים קולניים יותר והשווקים מכירים יותר את הנושא, ההשלכות של הצרות של אוורגרנד צפויות להיות מורגשות פחות, אמרו אנליסטים בשוק.

מעורבות המדינה והתקווה לארגון מחדש של החוב סייעו לעליות במניית אוורגרנד עד ל-8.3% ביום שלאחר הצלילה של 20% לשפל שיא. ובכל זאת, המניה סיימה את המסחר ביום שלישי בעלייה של 1.1% בלבד.

| מכירת חיסול/h2

אוורגרנד נוסדה בשנת 1996, וייצגה עידן חדש בסין של הלוואות ותנופת בנייה. עם זאת, המודל העסקי הזה נפגע על ידי מאות חוקים שחוקק הממשל הסיני במטרה לרסן את טירוף החובות של היזמים ולקדם דיור בר השגה. 

אוורגרנד היא רק אחת ממספר יזמיות נדל"ן שסבלו מבעיות של נזילות מה שהביא כתוצאה מכך, לבעיית חדלות הפירעון בחו"ל, להורדת דירוגי האשראי של החברות, ולצניחה בערך המניות והאג"ח שלהן.

אחת מחברות הנדל"ן הקטנות יותר - קאיסה (HK:1638) - בעלת החוב הגדולה ביותר של סין בחו"ל אחרי אוורגרנד - מסתכנת גם היא בחדלות פירעון של איגרת חוב בהיקף של 400 מיליון דולר שאמורות להיפרע ביום שלישי לאחר שלא הצליחה להגיע להבנות עם מחזיקי אג"ח. 

כדי למנוע מחדל כולל, מחזיקי אג"ח שבבעלותם יותר מ-50% מהאגרות המיועדות לפירעון ב-7 בדצמבר שלחו לקאיסה טיוטת הצעה להסדר חוב ביום שני במטרה להגיע לפתרון, כך סיפר לרויטרס אדם הבקיא בפרטי הפרשכ. קאיסה החלה לדון באפשרויות השונות עם מחזיקי אג"ח בשבוע שעבר. 

בתגובה לבקשת תגובה מצד רויטרס, אמרה קאיסה שהיא פתוחה לדיון בנושא הסדר חוב, אך לא פירטה יותר מכך. מקורות בחברה אמרו בעבר לרויטרס כי מחזיקי האג"ח הציעו לקאיסה מימון של 2 מיליארד דולר בחודש שעבר, אך לא נעשתה התקדמות משמעותית בהצעה. מניית קאיסה, שהיתה היזם הסיני הראשון שהנפיק איגרת חוב מחוץ למדינה ב-2015 - עלתה ביום שלישי ב-1.1%.

  • רויטרס תרמה תוכן לידיעה זו.
קבלו את האפליקציה
הצטרפו למיליוני משתמשים ביישומון Investing.com והשאירו יד על הדופק של השווקים העולמיים.
הורידו עכשיו

מסחר במכשירים פיננסיים ו/או במטבעות קריפטו כרוך בסיכון גבוה להפסד סכום ההשקעה בחלקו או במלואו, ואינו מתאים לכל משקיע. מחירי מטבעות קריפטו מתאפיינים בתנודתיות גבוהה במיוחד וחשופים להשפעה חיצונית כגון אירועים פוליטיים, רגולטוריים או פיננסיים. מסחר על בסיס בטחונות תורם להגדלת הסיכון הפיננסי.
לפני קבלת החלטה לסחור במכשיר פיננסי או במטבע קריפטו, עליך להכיר במלואם את הסיכונים ואת העלויות, הנלווים למסחר בשווקים הפיננסיים, לשקול בזהירות את יעדי ההשקעה, את דרגת הניסיון ואת הנכונות לשאת בסיכונים, ולפנות לייעוץ מקצועי בעת הצורך.
פיוז‘ן מדיה (Fusion Media) מדגישה, שהמידע המוצג באתר אינו בהכרח מדויק או ניתן בזמן אמת. המחירים והנתונים באתר אינם בהכרח מסופקים ע"י בורסות או שווקים, ועשויים להיות מסופקים על-ידי עושי שוק, ולפיכך עשויים להיות בלתי מדויקים ושונים ממחיר השוק בפועל עבור שוק נתון. המשמעות היא, שהמחירים משמשים לאינדיקציה אך אינם מתאימים למטרות מסחר. פיוז‘ן מדיה וכל ספק אחר של נתונים שמוצגים באתר, אינם נושאים כל אחריות בגין נזקים או הפסדים שספגת במסחר או בשל הסתמכותך על המידע באתר.
חל איסור על הפצה, שידור, שינוי, הצגה, רפרודוקציה או אחסון של הנתונים באתר זה או שימוש בהם ללא אישור מפורש בכתב מאת פיוז‘ן מדיה ו/או ספק הנתונים. כל זכויות הקניין הרוחני שמורות לבורסה ו/או לספקים המספקים את הנתונים שבאתר.
פיוז‘ן מדיה עשויה לקבל תגמול ממפרסמים המופיעים באתר, בהתאם לאינטראקציה שלך עם הפרסומות והמפרסמים.

יציאה
בטוחים שברצונכם לצאת?
לאכן
ביטולכן
מעדכן נתונים