משרד השיכון: על כל 4 זכאים חדשים לדיור ציבורי המדינה רכשה רק דירה אחת

Davar

התפרסם 03.12.2022 17:20

עודכן 05.12.2022 16:50

מייבשים את החלשים ביותר: על כל 4 זכאים חדשים לדיור ציבורי, המדינה רכשה דירה אחת בלבד

| דוד טברסקי, חדשות דבר |

על כל ארבע משפחות שהצטרפו לתור לדירה בדיור הציבורי בישראל, המדינה רכשה קרוב לדירה חדשה אחת - כך עולה מנתונים שהוצגו השבוע בוועדת הכספים בכנסת, ומנתונים שהעביר משרד השיכון ל"דבר". המשמעות: ללא שינוי חד במדיניות, התורים הארוכים גם כך לדיור ציבורי ימשיכו לגדול.

על פי נתוני משרד השיכון, שנמסרו ל'דבר' והוצגו השבוע בוועדת הכספים של הכנסת, משרד השיכון רכש בארבע השנים האחרונות כ-900 דירות, ממוצע של כ-225 דירות בשנה. נתון נוסף הוא שבשנת 2021 לבדה נכנסו לתור לדירה בדיור הציבורי 950 ממתינים חדשים, ו-6,000 נשארו בחוץ.

ללא תכנון מראש, מצב הדיור הציבורי תפס חלק מרכזי בדיון ועדת הכספים בשבוע הראשון להתכנסותה בכנסת ה-25. חברי הקואליציה והאופוזיציה בכנסת היוצאת התנצחו בלהט אודות עליית מחירי הדירות ב-20% ועליית הריבית שתפגע בנוטלי המשכנתאות, אבל דווקא דיון לאישור העברות כספים בין סעיפי תקציב משרד השיכון שפך אור על המדיניות שמאריכה את התור למימוש הזכות לדיור ציבורי על חשבון החלשים ביותר.

דוח מרכז המחקר והמידע של הכנסת שהתפרסם השבוע בנושא פעילות חברת עמידר, החברה המשכנת הגדולה ביותר בתחום הדיור הציבורי, מציג תמונה עגומה. לפי הדוח, המחיר הממוצע ששולם על דירות שנרכשו בעשור האחרון על ידי עמידר עמד על 1.2 מיליון שקל. הדוח מצא שעמידר, החברה המשכנת הגדולה של המשרד, רכשה פחות מ-500 דירות בארבע השנים האחרונות (מתוך 900 שנרכשו בסך הכול למלאי הדיור הציבורי בתקופה זו).

עוד עולה מהדוח שמתוך 1,900 דירות שהיו צריכות להיבנות ב-6 השנים האחרונות בפרויקטים של פינוי-בינוי שעמידר חתמה מול יזמים, אושרו עד כה 36 בלבד. גם מתוך 36 הדירות הללו, אף לא אחת לא הוקצתה לדיור הציבורי.

קראו את הכתבה המלאה באתר החדשות דבר