מהודו ומצרים ועד לאירופה: התחזקות הדולר מדרדרת רבים בעולם לעוני

Davar

התפרסם 18.10.2022 11:45

עודכן 19.10.2022 08:23

בהודו, בקניה וגם באירופה: התחזקות הדולר מדרדרת רבים לעוני

| סוכנות AP, חדשות דבר |

יוקר המחיה בקהיר זינק כל כך, שהמאבטח מוסטפה גמאל נאלץ לשלוח את אשתו ואת בתו בת השנה לחיות עם הוריו בכפר 110 קילומטרים מבירת מצרים כדי לחסוך כסף. גמאל, 28, נותר לבד, עובד בשתי עבודות, מתגורר בדירת שותפים והפסיק לאכול בשר.

"הכל התייקר פי שניים",

הוא אומר.

"לא היתה ברירה".

אנשים ברחבי העולם חשים את הכאב והתסכול שמתאר גמאל. סוחר בחלקי חילוף של מכוניות בניירובי, קניה, מוכר בגדי תינוקות באיסטנבול, טורקיה, ומייבא יין במנצ'סטר, בריטניה, מתלוננים כולם על אותו דבר: הזינוק בשער הדולר גורם להיחלשות המטבעות שלהם, ומחירי המוצרים והשירותים נוסקים בהתאם. זו תקופה קשה עבורם בלאו הכי, בגלל המלחמה באוקראינה, שמשפיעה גם היא על מחירי הסחורות.

"דולר חזק גורם למשבר להחמיר בשאר העולם",

אומר פרופ' אסווטר פרסאד, מומחה למדיניות סחר באוניברסיטת קורנל. כלכלנים רבים חוששים שהעלייה החדה בשער הדולר מגדילה את הסיכוי למיתון בשנה הבאה.

הדולר עלה השנה ב-18%, ושבר בחודש שעבר שיא של 20 שנה, לפי מדד ICE לשער הדולר האמריקאי, שמעריך את שוויו ביחס לסל מטבעות מרכזיים.

הסיבות לעלייה בשער הדולר הן לא מסתוריות. כדי להיאבק באינפלציה הגואה בארה"ב, הפדרל ריזרב העלה את הריבית חמש פעמים בשנה החולפת, וצפוי לעשות זאת פעמים נוספות בהמשך. העלאות הריבית הגדילו את ערכן של אגרות החוב הממשלתיות והקונצרניות, המשקיעים נהרו אליהן, ושער המטבע עלה.

קראו את הכתבה המלאה באתר החדשות דבר