מפעל BTL בסכנת סגירה: 4 חברות התעניינו, אבל עוד אין אף הצעת רכישה

Davar

התפרסם 14.12.2022 18:27

עודכן 15.12.2022 09:18

4 חברות הביעו התעניינות ברכישת מפעל BTL טכנולוגית להבים, עדיין ללא הצעה על השולחן

| מאיה רונן, חדשות דבר |

ארבע חברות כבר הביעו התעניינות ברכישת מפעל BTL טכנולוגית להבים והמשך הפעלתו כעסק חי, לאחר שבשבועות האחרונים 900 מעובדי המפעל נמצאים תחת איום פיטורים בשנתיים הקרובות, כפי שהודיעה חברת פראט אנד וויטני האמריקאית - חברה בת של ריית'און טכנולוג'יז (NYSE:RTX) - שרכשה אותו.

הגופים שהביעו התעניינות הם גופים גדולים בעלי ניסיון בבעלות על מפעלים מהסוג הזה. תעש אוירית אגחד, שיו"ר הדירקטוריון שלה עמיר פרץ הנחה את צוותו לבדוק את היתכנות וכדאיות הרכישה; קרן פימי, קרן ההשקעות הפרטית הגדולה בישראל שבראשה עומד ישי דוידי; קרן פורטיסמו קפיטל, שרכשה בעבר מספר מפעלים בישראל, בהם פניציה, סודהסטרים ועוד, בהובלת יובל כהן; וכן קבוצת משקיעים מסין שמתעניינת בהמשך פעילותו של המפעל בישראל.

במפעל BTL שמייצר להבים למנועי סילון מועסקים כאלף עובדים. בשבועות האחרונים הודיעה הנהלת המפעל שתוך שנתיים יפוטרו 900 מהעובדים, המפעל בנהריה ייסגר ומחלקה אחת בלבד תמשיך לעבוד.

חברת פראט אנד ויטני שהמפעל בבעלותה, טרם הודיעה אם בכוונתה להעמידו למכירה. בדיון שנערך בוועדת הכספים השבוע הועלתה הטענה כי החברה אינה מעוניינת למכור את המפעל, וזאת כדי למזער את התחרות בשוק הלהבים ובכך להבטיח את הצלחתו של המפעל האמריקאי שבבעלותה.

במידה ותחליט פראט אנד ויטני למכור את המפעל ולא לסגור אותו, הדבר יבטיח את המשך העסקתם של מרבית עובדי המפעל. כמו כן לחברה יובטח המשך הפעילות עם משרד הביטחון, לו היא מספקת מוצרים ושירותים בהיקף של 800 מיליון דולר.

קראו את הכתבה המלאה באתר החדשות דבר