אי השוויון בעולם ב-6 גרפים: הכלכלן תומא פיקטי מציג דוח חדש

Davar

התפרסם 27.11.2022 09:45

עודכן 27.11.2022 10:00

אי השוויון בעולם ב-6 גרפים: מחקר חדש של הכלכלן תומא פיקטי

| גל רקובר, חדשות דבר |

המעבדה לאי שוויון עולמי, המונהגת על ידי הכלכלן הצרפתי תומא פיקטי, פרסמה בשבוע שעבר את דוח אי השוויון העולמי לשנת 2022. הדוח מביא מידע עדכני ומקיף על אי השוויון הגלובלי במספר זוויות, תוך התבססות על מסד ענק שגיבש המוסד.

פיקטי התפרסם בעקבות ספרו "הקפיטל במאה ה-21", שהציג נתונים חדשניים בדיוקם והיקפם על אי השוויון העולמי. בספרו, טוען פיקטי שצמיחת אי השוויון בעושר היא מאפיין יציב של הכלכלה התעשייתית במאתיים השנים האחרונות, תוצאה של העובדה שצמיחת העושר מהירה מצמיחת הכלכלה.

מאז, פיקטי ושותפיו, הכלכלנים לוקה צ'נסל, עמנואל סאז וגבריאל זוסמן, עסוקים בהבאת התמונה המקיפה והמדויקת ביותר של אי השוויון העולמי, ובקידום הפתרון אותו הם מציעים, מס עושר גלובלי.

כותבי הדוח התמקדו בשני צורות של אי שוויון: אי שוויון בהכנסות, ואי שוויון בעושר, המוגדר כסך הנכסים הפיננסיים והריאליים (בעיקר נדל"ן ואדמה) בניכוי חובות.

ששת הגרפים הבאים, הלקוחים מהדוח, מספרים על רגל אחת את סיפור אי השוויון העולמי.

| העושר לפני השכר/h2

גרף חלוקת העושר והכנסות העולמית מגלה תמונה מדאיגה של ממדי אי השוויון. חצי מאוכלוסיית עולם מחזיקה רק ב-2% מהעושר העולמי בעוד העשירון העליון העולמי מחזיק ב-76%. ארבעת העשירונים שביניהם מחזיקים ב-22% הנותרים.