מבקר המדינה: אגף התקציבים באוצר לא הביא בחשבון הסכמי שכר בתקציב 2022

Davar

התפרסם 23.11.2022 15:57

עודכן 23.11.2022 16:35

מבקר המדינה: אגף התקציבים לא שריין כסף להסכמי שכר, בניגוד לעמדת הדרג המקצועי

| ניצן צבי כהן, חדשות דבר |

תכנית האוצר ל-2022-2021 שהתבססה על ההנחה שלא ייחתמו הסכמים משמעותיים בשירות הציבורי התקבלה על דעת אגף התקציבים תוך התעלמות מחוות דעתו של הממונה על השכר, כך עולה מדו"ח מבקר המדינה שפורסם היום (רביעי).

כזכור, ההתעלמות מהסכמי שכר משמעותיים במסגרת התקציב הקשו על המשא ומתן עם המורים, ולבסוף חייבו את הממשלה לאשר קיצוץ רוחבי במשרדי הממשלה.

לדברי המבקר, אגף הממונה על השכר התריע שהנחת העבודה שלא ייחתמו הסכמים קיבוציים בשנים אלו לא הייתה מבוססת. ואכן, בתקופה זו נחתמו עסקת החבילה שכללה תקציב בסך 500 מיליון שקלים לפתרון בעיות שכר במגזר הציבורי, הרפורמה בעבודה הסוציאלית בעלות של 300 מיליון שקלים (שהממשלה התחייבה לה כבר ב-2020), וכן נוהל המשא ומתן עם המורים שהוליד בסופו של דבר את הסכם השכר עמם.

על פי לשכת מנכ"ל משרד האוצר, כשהועלתה המחלוקת בין אגף השכר לאגף התקציבים, החליט המנכ"ל ש"בעתיד כשהנושא יהיה אקטואלי, הנושא יתואם".

"גיבוש הנומרטור מתוך הנחה שלא ייחתמו הסכמי שכר חדשים בעלי משמעויות תקציביות בתקופה הרלוונטית צריך להתבסס גם על התייעצות מקצועית עם אגף השכר בדבר הסכמי שכר צפויים בתקופת התוכנית הרב-שנתית",

כתב המבקר, והוסיף כי

"ויתור על התייעצות מקצועית עלול להוביל למצב שבו הממשלה תמצה את מקורותיה ולא תותיר מקורות מתאימים למימון הסכמי שכר שמונחים לפתחה".

קראו את הכתבה המלאה באתר החדשות דבר