מרוסיה ועד ארה"ב: המפסידות והמרוויחות מהשבתת צינור הגז נורד סטרים

Davar

התפרסם 02.10.2022 07:25

עודכן 02.10.2022 12:06

רוסיה, גרמניה, ארצות הברית, נורבגיה ומדינות התווך: המפסידות והמרוויחות מהשבתת צינור הגז נורד סטרים

| ארז רביב, חדשות דבר |

ארבע הדליפות שנרשמו עד כה מפיצוצי צנרת הנורד סטרים להולכת גז טבעי מרוסיה לגרמניה מעצבות מחדש את מפת האינטרסים העולמית. מספר הדליפות שאותרו מצנרת נורד סטרים עלה לארבע בימים האחרונים. ככל הנראה, מדובר בדליפת המתאן הגדולה בהיסטוריה מעשה ידי אדם. ההיקף שלה עלול להגיע ל-0.8 BCM, מהם יגיעו לאוויר כ-0.5 BCM של מתאן, גז חממה עוצמתי במיוחד.

מבחינה אקלימית, לא מדובר בפליטה משמעותית ביחס לסך הפליטות האנושיות בשנה, אבל הפליטות הללו מצטברות והשפעתן היחסית גוברת ככל שריכוז גזי החממה באוויר עולה.

בין המומחים בעולם יש הסכמה שגרימת תקלה בהיקף כזה יכולה להיות רק מעשה ידיה של מדינה או שותפות בין כמה מדינות, ולא של גורם פרטי. למרות זאת, לא הוצגו עד היום ראיות ברורות לכך שמדינה כלשהי אשמה בפיצוץ, ובינתיים הרשתות החברתיות גדושות בתיאוריות שונות בנושא זה, שמאשימות בעיקר את רוסיה ואת ארצות הברית.

בעוד בתקשורת המערבית רבים הפרסומים שמטילים את האחריות על רוסיה, ברוסיה מכחישים זאת ומבקשים לכנס את מועצת הביטחון של האו"ם כדי לדון בחקירת האירוע, תוך רמיזה שמדובר ביוזמה אמריקאית.

משרד החוץ הרוסי הדהד ראיון מפברואר האחרון שבו נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אמר שאם רוסיה תפלוש, זה יהיה הסוף של פרויקט נורד סטרים 2, אבל סירב לפרט כיצד זה ייעשה. עם זאת, הפיצוצים פגעו גם בנורד סטרים 1.

קראו את הכתבה המלאה באתר החדשות דבר