בנק ישראל צריך להעלות ריבית? הנה מה שחושבת קרן המטבע הבינלאומית

Investing.com

התפרסם 07.02.2022 11:29

עודכן 07.02.2022 11:42

בנק ישראל צריך להתכונן להעלות את שיעור הריבית ולצמצם את ההתערבות בשוק המט"ח במקרה של המשך התגברות לחצי האינפלציה, כך אמרה קרן המטבע הבינלאומית (IMF) ביום ראשון.

בהצהרה שהגיעה אחרי הביקור השנתי שלה, ה-IMF אמרה כי יש מקום להעלאת מסים על ידי ממשלת ישראל, ואף ייעצה להגביר את יעילות ההוצאות הממשלתיות.

שיעור האינפלציה בישראל עמד על 2.8% ב-2021, בתוך היעד הרשמי של 1-3% והרבה מתחת לשיעור שנראה במדינות מערביות רבות, אך ה-IMF אמרה כי העלאת מחירי השירותים, השיעור הגבוה של ניצול הקיבולת, ועליית שכר בכמה מגזרים "מהווים סימנים ראשונים ללחצים אינפלציוניים מתחת לפני השטח".

"אם הלחצים הסמויים לעליית האינפלציה יהפכו ליותר מובהקים, בנק ישראל יצטרך להיות מוכן להדק את המדיניות המוניטרית שלו",

לדברי ה-IMF.

איווה קראסטובה פטרובה, שעמדה בראש משלחת ה-IMF לישראל, אמרה לכתבים שמכיוון ששיעור האינפלציה נמצא בתוך טווח היעד, אין שום צורך להידוק החגורה המוניטרית כרגע, אך בנק ישראל צריך להישאר דרוך.

פטרובה גם הביעה חששות בנוגע למחירי הדיור הגבוהים.

בה בעת, ה-IMF אמרה כי

"רכישות המט"ח צריכות להצטמצם, ולאפשר לערך השקל להיקבע על פי כוחות השוק, מבלי להוציא מכלל אפשרות רכישות עתידיות במקרה שלחצים כתוצאה משינוי בערך השקל יאיימו להוריד את האינפליציה או את הציפיות לאינפלציה מתחת לטווח היעד".

בנק ישראל אמר כי הוא אינו מודאג מהתפרצות אינפלציה, ועובדה זו מאפשרת לו לנהוג בסבלנות בניהול המדיניות המוניטרית שלו.

ה-IMF שיבחה את האופן שבו ממשלת ישראל התמודדה עם מגפת הקורונה, ואת מטרתה לצמצם את החוב הלאומי של ישראל בטווח הזמן הבינוני.

אך ה-IMF גם הזהירה שההתייצבות תלויה בצמצום ההוצאות הממשלתיות, משימה שעשויה להיות מאתגרת, בהתחשב בהוצאה האזרחית שלה, הנמוכה גם כך.

"ביצוע בחינה של יעילות ההוצאות הציבוריות יהיה שימושי",

אמרה ה-IMF.

לממשלת ישראל יש מרחב פעולה להעלאת ההכנסות ממיסוי, לדברי ה-IMF, שהוסיפה כי:

"מערכת המס יכולה להיות יותר פרוגרסיבית ובסיס המס יכול להתרחב, כולל על ידי הפחתת הפטורים על מס פנסיה וההטבות במס חברות והמיסוי אישי לקבוצות מסוימות".

אחרי שישראל רשמה צמיחה של 6.5% ב-2021, ה-IMF מצפה לצמיחה כלכלית חזקה ב-2022, שתתמך על ידי הוצאות צריכה, השקעות וייצוא.

ה-IMF אמרה כי הוריאנטים החדשים של מגפת הקורונה עשויים להוות איום לצמיחה הכלכלית של ישראל, בעוד שהקשחת התנאים הפיננסים העולמיים עשויים לטלטל את שוקי המניות, להנמיך את ההכנסות הממשלתיות ולהעלות את עלות ההון.

  • רויטרס תרמה תוכן לכתבה זו
קבלו את האפליקציה
הצטרפו למיליוני משתמשים ביישומון Investing.com והשאירו יד על הדופק של השווקים העולמיים.
הורידו עכשיו

מסחר במכשירים פיננסיים ו/או במטבעות קריפטו כרוך בסיכון גבוה להפסד סכום ההשקעה בחלקו או במלואו, ואינו מתאים לכל משקיע. מחירי מטבעות קריפטו מתאפיינים בתנודתיות גבוהה במיוחד וחשופים להשפעה חיצונית כגון אירועים פוליטיים, רגולטוריים או פיננסיים. מסחר על בסיס בטחונות תורם להגדלת הסיכון הפיננסי.
לפני קבלת החלטה לסחור במכשיר פיננסי או במטבע קריפטו, עליך להכיר במלואם את הסיכונים ואת העלויות, הנלווים למסחר בשווקים הפיננסיים, לשקול בזהירות את יעדי ההשקעה, את דרגת הניסיון ואת הנכונות לשאת בסיכונים, ולפנות לייעוץ מקצועי בעת הצורך.
פיוז‘ן מדיה (Fusion Media) מדגישה, שהמידע המוצג באתר אינו בהכרח מדויק או ניתן בזמן אמת. המחירים והנתונים באתר אינם בהכרח מסופקים ע"י בורסות או שווקים, ועשויים להיות מסופקים על-ידי עושי שוק, ולפיכך עשויים להיות בלתי מדויקים ושונים ממחיר השוק בפועל עבור שוק נתון. המשמעות היא, שהמחירים משמשים לאינדיקציה אך אינם מתאימים למטרות מסחר. פיוז‘ן מדיה וכל ספק אחר של נתונים שמוצגים באתר, אינם נושאים כל אחריות בגין נזקים או הפסדים שספגת במסחר או בשל הסתמכותך על המידע באתר.
חל איסור על הפצה, שידור, שינוי, הצגה, רפרודוקציה או אחסון של הנתונים באתר זה או שימוש בהם ללא אישור מפורש בכתב מאת פיוז‘ן מדיה ו/או ספק הנתונים. כל זכויות הקניין הרוחני שמורות לבורסה ו/או לספקים המספקים את הנתונים שבאתר.
פיוז‘ן מדיה עשויה לקבל תגמול ממפרסמים המופיעים באתר, בהתאם לאינטראקציה שלך עם הפרסומות והמפרסמים.

יציאה
בטוחים שברצונכם לצאת?
לאכן
ביטולכן
מעדכן נתונים