סקירה שבועית – 22-28.1.2012

 | 22.01.2012 10:33

השבוע במרכז: החלטת הריבית ונתון התמ"ג של ארה"ב
השבוע החולף – סיכום קצר
השווקים הפיננסיים ממשיכים לדהור קדימה זה השבוע השלישי ברציפות, על רקע ההערכות כי הרע מהכל בעניינה של אירופה כבר מאחורינו.
האירוע המרכזי שמשך את השווקים מעלה היה פרסום הודעתה של קרן המטבע הבינ"ל אשר לפיה היא מתכוונת להגדיל את קווי האשראי שלה בטריליון אירו, בכדי לספק מענה אפקטיבי למדינות עמוסות בחובות, הזקוקות לסיוע חיצוני במטרה לשרוד את המשבר. הכספים אמורים להגיע מרוסיה, סין, יפן ועוד מספר יצואניות נפט. ההסכם בעניין צפוי להיסגר עד ה- 25 לפברואר, במסגרת הפגישה בין שרי האוצר של ה- G20.
ציפייתם של המשקיעים להסדר חוב בין יוון לנושיה הוסיפו לסנטימנט החיובי לקראת סוף השבוע. נתונים מעודדים שזרמו מכיוון סין וארה"ב תרמו גם הם את חלקם לגל העליות המתמשך.
השבוע בוול סטריט נפתח ביום שלישי, אחרי יום הזיכרון למרטין לותר קינג, אשר נערך ביום שני.
נתוני מקרו של סין פתחו את השבוע מבחינה פונדמנטאלית. הנתון המרכזי היה נתון התמ"ג, אשר העיד על כך שהכלכלה השנייה בגודלה בעולם צמחה בקצב של 8.9% ברבעון האחרון של 2011, לעומת התחזיות שעמדו על צמיחה של 8.7%. הייצור התעשייתי זינק ב- 12.8% לעומת 12.4% בחודש קודם והמכירות הקמעונאיות טפסו ב- 18.1% לעומת 17.3% בחודש קודם. הנתונים המעודדים מסין מצביעים על כך שהקטר הסיני ממשיך לדהור קדימה, למרות ההאטה הכלכלית המורגשת היטב בכל רחבי העולם.

קבלו את האפליקציה
הצטרפו למיליוני משתמשים ביישומון Investing.com והשאירו יד על הדופק של השווקים העולמיים.
הורידו עכשיו


בגרמניה פורסם מדד בטחון המשקיעים, אשר זינק לרמה הגבוהה ביותר מזה כחצי שנה. הנתון רשם קריאה של 21.6- נקודות, לעומת 53.8- שנרשמו בחודש קודם. מדובר בנתון מצוין, שהשאיר אבק לתחזיותיהם של האנליסטים, אשר ציפו לקריאה של 49.7- .
בסיכום השבועי, המדדים המובילים של ארה"ב עלו ביותר מ- 2% בהתאמה והמדדים המובילים באירופה טיפסו מעל רמות קריטיות. מדד הדקס בלט עם זינוק של יותר מ- 4%.
עונת הדוחות בארה"ב:
בין החברות הרבות שדיווחו השבוע, ענקית החיפוש "גוגל" משכה את רוב תשומת ליבם של המשקיעים. מניות החברה צנחו ביותר מ- 8%, בניגוד לתחזיות. בין החברות המאכזבות ניתן היה למצוא את חברת גנרל אלקטריק. ענקית המחשוב "IBM" וענקית התוכנה מיקרוסופט, היו בין המפתיעות לטובה.

השבוע במרכז
השבוע יפתח ברקע לחוסר יכולתה של יוון להגיע לפשרה עם נושיה בנוגע להסדר החוב ביניהם, אשר אמור לכלול תספורת של עד 70% מהחוב, בכדי שיוון לא תגיע למצב של חדלות פירעון. נציגי הנושים הפרטיים עזבו את יוון אמש וימשיכו לדון בהסכם המתגבש בין הצדדים במהלך הימים הקרובים.
השווקים הפיננסים עלולים להגיב בירידות שערים עם פתיחת השבוע החדש, היות והמשקיעים העריכו כי הצדדים יגיעו לפשרה במהלך סופ"ש, מה שהיה מציל את יוון ואולי את גוש האירו כולו.
השבוע שלפנינו גדוש באירועי מקרו משמעותיים, אשר ימשכו את תשומת ליבם של המשקיעים ברחבי העולם. עיקר ההתעניינות השבוע תהייה סביב החלטת הריבית בארה"ב והצהרתו של ברננקי, המתפרסמת בסמוך להחלטה עצמה. יו"ר הפד צפוי להותיר את שיעור הריבית על כנה, ברמה שבין 0%-0.25% לתקופה ממושכת, למרות השיפור המשמעותי שחל בכלכלה האמריקנית לאחרונה. ברננקי התחייב לפני מספר חודשים כי יותיר את שיעור הריבית ברמות הנוכחית עד אמצע 2013, על מנת לתת דחיפה משמעותית לכלכלה המקרטעת. הדעות בין חברי הפד בעניין המדיניות המוניטארית חלוקות.

החלק הניצי יותר מעריך שיש להקדים את נושא העלאת הריבית ולא להמתין עד אמצע שנת 2013 מחשש להתפרצות אינפלציונית של ממש, ואילו החלק היוני מעריך שעל ברננקי להמשיך ולתמרץ את הכלכלה האמריקנית ע"י השקת תוכנית רכישה שלישית (QE3) בשל העובדה כי שוק התעסוקה נותר חלש והתאוששות הכלכלית עודנה שברירית. אנו מעריכים כי ברננקי לא ירצה להשתמש בכל התחמושת העומדת לרשותו ובשל כך הוא אינו צפוי להצהיר על הקלה כמותית נוספת. ברננקי ישמור לעצמו את האופציה הזו לימים קשים יותר, שעלולים להגיע במידה ומשבר החוב באירופה ילך ויחמיר.
נתון נוסף שימשוך את תשומת לב המשקיעים הינו נתון התמ"ג של הרבעון האחרון לשנת 2011 בארה"ב. על פי התחזיות המוקדמות, הנתון צפוי להצביע על כך שהכלכלה הגדולה בעולם צמחה בקצב של 3.1% לעומת 1.8% צמיחה שנרשמה ברבעון השלישי של השנה. נתון מפתיע עשוי להוסיף לסנטימנט החיובי בשווקים.
נתון התמ"ג לרבעון האחרון של 2011 יפורסמו השבוע גם בבריטניה. על פי ההערכות, הכלכלה הבריטית התכווצה ב- 0.1% לעומת הצמיחה החיובית של 0.6% שנרשמה ברבעון השלישי. נתון זה עשוי להשפיע משמעותית על המטבע המלכותי, כך שכדאי להיזהר לקראת פרסום הנתון.
בניו זילנד תרכז עניין החלטת הריבית הצפויה להיוותר על כנה ברמה של 2.5%. באוסטרליה כדי לשים לב לנתוני האינפלציה של הרבעון האחרון של 2011, הצפויים להעיד על המשך ההתמתנות בה, דבר אשר יגביר את הסיכויים להורדת ריבית נוספת במדינה, על מנת לתת דחיפה למשק האוסטרלי הסובל מהאטה לאחרונה. בקנדה נעקוב אחרי המכירות הקמעונאיות הצפויות לעלות ב- 0.3%. בסין לא יתקיים מסחר כל השבוע,כך שהמסחר האסיאתי צפוי להיות דל יחסית.

בנוסף לנתוני המקרו המשמעותיים, המשקיעים ימשיכו לעקוב גם השבוע אחרי המדווחות הגדולות בוול-סטריט וביניהן: ענקית הטכנולוגיה אפל, יאהו, מקדונלדס ויצרנית הרכב הגדולה פורד.

שוק המט"ח והסחורות:
בזירת המט"ח יהיה מעניין לראות כיצד המשקיעים יגיבו לידיעה בעניין יוון, אשר כאמור לא הצליחה להגיע להסכם עם נושיה. במידה והסנטימנט החיובי ימשך, המשקיעים ימשיכו להעדיף את המטבעות בעלי הריבית הגבוהה, כגון הדולר האוסטרלי והדולר הניוזילני ואילו ירידות בשווקים יבריחו את הסוחרים חזרה לכיוון נכס המקלט מספר אחד בעולם – השטר הירוק.
האירו ימשיך להגיב באופן קיצוני לכל אירוע שיתרחש ביבשת האירופאית, לכן מומלצת זהירות מרבית בכל החלטה לגבי ביצע עסקאות קניה על האירו.
אצלנו תפורסם מחר החלטת הריבית. להערכתנו, יש מקום להורדת ריבית נוספת ברקע להתמתנות באינפלציה שחלה לאחרונה וההאטה המתמשכת באירופה, המאיימת גם על הכלכלה המקומית.
בסקטור הסחורות:
הזהב עלה 2% וסגר בסמוך לממוצע נע 200, באזור 1665 דולר לאונקיה. פריצה מעל רמה זו עשויה לדחוף את המתכת היקרה אל עבר השיא האחרון. הנפט ממשיך לצנוח ונסחר באזור 98.50 דולר לחבית.
ניתוח טכני
דולר–שקל
גרף יומי