סקירה שבועית 18-24.11.12

 | 18.11.2012 09:27

h3 האם התיקון בשווקים קרוב לסיום ?סיכום אירועים קצר

שבוע קשה עבר על השווקים הפיננסיים בכל רחבי העולם. נתוני התמ"ג המאכזבים, חוסר הוודאות בעניין יוון והצוק הפיסקאלי המתקרב בארה"ב, ממשיכים להכביד על השווקים.
גוש האירו גלש למיתון בפעם השנייה בתוך 4 שנים. על פי נתון התמ"ג של הרבעון השלישי, כלכלת גוש האירו (נתון משוקלל) התכווצה ב- 0.1%, בהמשך להתכווצות של 0.2% שנרשמה ברבעון הקודם. הכלכלה הגדולה של גוש האירו (גרמניה) תצליח לחמוק ממיתון השנה, אחרי שהצליחה לרשום צמיחה של 0.2%, לעומת הצפי שעמד על צמיחה של 0.1% בלבד. הכלכלה השנייה בגודלה של הגוש (צרפת) רשמה צמיחה של 0.2%, לעומת הצפי שעמד על צמיחה אפסית.
סקר הסנטימנט הכלכלי, הנערך ע"י מכון ZEW בגרמניה, הצביע על כך שהמצב הכלכלי בגרמניה מתחיל להתדרדר. הסקר אשר אמור לחזות את ההתפתחויות הכלכליות של המדינה בחצי השנה הקרובה, נפל בנובמבר לרמה של 15.7- לעומת 11.5-. מדובר בנפילה הראשונה מאז חודש אוגוסט. הנתון אכזב את האנליסטים, אשר ציפו להמשך שיפור דווקא, ולקריאה של 10- .
בארה"ב, הפרוטוקולים של ישיבת הריבית האחרונה העיבו על המדדים בעולם. במסגרת הפרוטוקולים הוסכם שיש צורך בקביעת תנאים שיאפשרו להעלות את הריבית בעתיד, אם וכאשר תנאים אלו יתקיימו בפועל. עצם העובדה שבכירי הפד' מתחילים לחשוב על אפשרות להעלאת הריבית, הלחיצה מאוד את השווקים. חלק מחברי הפד' תמכו בהרחבת תוכנית ה- QE3, כאשר תוכנית ה"טוויסט" תסתיים, בסוף השנה הנוכחית.
המכירות הקמעונאיות של חודש אוקטובר הצביעו על ירידה במכירות של 0.3% לעומת הזינוק של 1.3% שנרשם בחודש קודם (נתון זה עודכן אמש כלפי מעלה מעליה של 1.1%). המכירות ירדו לראשונה מזה כארבעה חודשים.

קבלו את האפליקציה
הצטרפו למיליוני משתמשים ביישומון Investing.com והשאירו יד על הדופק של השווקים העולמיים.
הורידו עכשיו

ביום שישי האחרון, סגרו המדדים בוול סטריט את יום המסחר בעליות שערים של עד 0.5%. הנעילה החיובית באה על רקע האופטימיות השוררת בארה"ב בנוגע לצוק הפיסקאלי. הנשיא אובמה נפגש ביום שישי עם נציגי הקונגרס על מנת לדון בדרכי ההתמודדות מול סוגיית הצוק הפיסקאלי בהיקף של 607 מיליארד דולר, בקיצוצי הוצאות והעלאת מיסים. שר האוצר – גייטנר - נשמע אופטימי במהלך ראיון שהעניק לרשת בלומברג בסופ"ש, וציין כי ניתן להגיע להסכמות בעניין תוך מספר שבועות.
באירופה, המדדים המובילים סגרו את יום המסחר האחרון של השבוע בירידות שערים חדות. מדד הדאקס הגרמני בלט עם צניחה של 1.32%.


זירת המט"ח והסחורות - תנועות בולטות
הדולר האמריקני סגר שבוע מוצלח נוסף מול מרבית המטבעות הנסחרים מולו, על רקע הסנטימנט השלילי ששרר בשווקים, אשר החזיר את המשקיעים אל נכס חוף המבטחים המועדף ביותר בעולם. הסיפור של השבוע שייך ליין היפני, אשר צלל מול כל המטבעות הנסחרים מולו על רקע הספקולציות בעניין החלפת שלטון ביפן בימים הקרובים. על פי התחזיות, המפלגה אשר תומכת בהרחבה כמותית אגרסיבית יותר הולכת להיבחר, דבר אשר יוביל להמשך ההחלשות של הין. מדובר באחד השבועות הגרועים של השנה עבור הין, אשר איבד מאות פיפסים מול האירו ומול הפאונד ונחלש בכ- 130 פיפס מול הדולר האמריקני. הדולר הקנדי נחלש מול עמיתו, האמריקני. הצמד חצה את רמת השקילות לראשונה מאז סוף חודש יולי השנה.
בזירת הסחורות, החולשה בסחורות המובילות (זהב, כסף ונפט) נמשכת. הזהב הצליח לסגור עוד שבוע לא מוצלח מעל 1700 דולר לאונקיה. הכסף דשדש לאורך השבוע בין 32.05-32.80 דולר לאונקיה. הנפט ממשיך לדשדש למעלה מחודש בין 84-87 דולר לחבית. המתיחות אצלנו חזקה מעט את הנפט, אשר סגר את השבוע בסמוך לגבול העליון של טווח המחירים. כניסה קרקעית לעזה עשויה להוביל לפריצה של טווח המחירים ולמהלך עליות עד אזור ה- 90 דולר לחבית לפחות.

השבוע שלפנינו
זירה מקומית -
השבוע צפוי להיפתח ברקע למבצע ההולך ומתארך בעזה וההתאוששות שנרשמה בוול סטריט בשישי האחרון.
ביום חמישי פורסם מדד המחירים לצרכן של חודש אוקטובר. על פי הנתון, המחירים ירדו במפתיע ב-0.2%, לעומת הצפי לעלייה של 0.3%. הנתון המפתיע עלול "להזמין" הורדת ריבית נוספת, בהתאם להתפתחויות הביטחוניות והכלכליות בחודש הקרוב.

מדד ת"א 25 הצליח לסגור את השבוע מעל לרמת התמיכה המשמעותית הניצבת ב- 1175 הנקודות. גורלו של המדד תלוי בעיקר במה שמתרחש בעזה והשבוע צפוי להיות פחות מושפע ממה שיקרה בשווקים בעולם. אנו מעריכים כי הרחבת המבצע תעיב על השוק המקומי. נעילה יומית מתחת ל-1175 הנקודות, עלולה להוביל לצלילה של המדד לכיוון 1100–1000 הנקודות. אנו מעריכים כי המדד יתקשה לפרוץ את אזור ה- 1200 נקודות לאור המצב הנפיץ ברצועת עזה.

בזירת המט"ח, צמד הדולר שקל הצליח לסגור את השבוע מעל 3.95. אנו מעריכים כי התחזקותו של הדולר בעולם והלחימה הקשה בדרום, ידחפו את הדולר לכיוון אזור ה- 4 שקלים לדולר. מבחינה טכנית, פריצה מעל השיא שנקבע ב- 3.9740 עשויה להוביל למהלך עליות עד אזור ה- 4 שקלים לדולר. נעילה מתחת ל- 3.95 תקשה על הדולר ותוביל לירידה לכיוון 3.90.

זירה בינ"ל - יוון והצוק הפיסקאלי ימשיכו להעסיק את המשקיעים
מחזורי המסחר הגבוהים יחסית שנרשמו ביום שישי האחרון מצביעים על כך שהקונים מתחילים לחזור למשחק. יתכן כי התיקון בשווקים הסתיים ואנו לקראת מהלך עליות שעשוי להימשך כמה שבועות, הכל כמובן בהתאם להתפתחויות באירופה ובעניין הצוק הפיסקאלי.
השבוע יעקבו המשקיעים בדריכות אחרי ועידת הפסגה בבריסל שתיערך ביום שלישי ה- 20 לנובמבר ובה ינסו להגיע להסכמה בעניין העברת נתח נוסף של כספי הסיוע ליוון. על פי הדיווחים שזרמו בשבוע הקודם, חבילת הסיוע תורחב מ- 31.5 מיליארד אירו ל- 44 מיליארד אירו.

במישור המקרו, כדאי לעקוב אחרי מדדי מנהלי הרכש באירופה, שיפורסמו ביום חמישי ה- 22 לנובמבר. על פי התחזיות, סקטור הייצור והשירותים בכלכלות הגדולות של הגוש, התכווץ שוב בחודש אוקטובר. נתון מתחת ל- 50 נקודות מעיד על התכווצות ואילו נתון מעל 50 נקודות מצביע על התרחבות בסקטור.

ביום חמישי לא יתקיים מסחר בארה"ב לרגל חג ההודיה. המסחר צפוי להיות דל יחסית החל מיום רביעי בשעות הערב ועד ליום שישי, כולל. חג שמח לעמיתי מאמריקה אשר חוגגים את החג הנפלא הזה!!

ביום שישי, סקר האקלים העסקי בגרמניה של חודש נובמבר צפוי לרדת מתחת ל- 100 נקודות, לראשונה מאז חודש מרץ 2010. הנתון צפוי לרשום קריאה של 99.6 נקודות לעומת 100 נקודות שנרשמו בחודש אוקטובר.


ניתוח טכני
דולר שקל
USD/ILS