סקירה שבועית 16-22.12.12

 | 16.12.2012 10:21

h3 ימים ספורים לפני סיום השנה: המשקיעים ימשיכו לממשh3 /h3 סיכום אירועים קצר

שבוע קשה עבר על המשקיעים בעולם. ההרחבה הכמותית של הפד' לא הצליחה לתמוך בשווקים והמשקיעים נתנו משקל יתר לעניין הצוק הפיסקאלי. המדדים המובילים בוול סטריט סגרו את השבוע בירידות שערים. מדד הנסד"ק בלט עם ירידה של 0.7%, בהובלת מניית אפל, אשר צללה ב- 3.76% וסגרה את השבוע בסמוך לרמת התמיכה הפסיכולוגית הניצבת באזור ה- 500 דולר למניה.

ארה"ב: שינוים מוניטאריים צפויים למדי
על פי התוכנית, הפד' ירכוש מידי חודש, אג"ח ממשלתיות בהיקף של 45 מיליארד דולר, זאת בנוסף לתוכנית רכישות של אג"ח מגובות משכנתא בהיקף של 40 מיליארד דולר בחודש, עליה הוחלט לפני מספר חודשים. התוכנית החדשה באה כתחליף לתוכנית ה"טוויסט", אשר תסתיים בסוף חודש זה. יו"ר הפד' נתן שתי נקודות מילוט לתוכנית המוניטארית הנוכחית שלו: האבטלה חייבת לרדת עד ל- 6.5% לפחות ושיעור האינפלציה חייב להישאר מתחת ל- 2.5%. ככל שסקטור התעסוקה ילך ויתאושש, או ברגע שהאינפלציה בארה"ב תתחיל להרים ראש, המשקיעים יתחילו לתמחר יציאה מתוכניות התמריצים, דבר אשר יתמוך בדולר באופן ניכר. עד אז אנו צופים את המשך ההתדרדרות של הדולר כנגד מרבית המטבעות הנסחרים מולו.
הפד' הוריד את תחזית הצמיחה של השנה הקרובה מצמיחה של 2.5%-3% ל- 2.3%-3%.
במישור המקרו, המכירות הקמעונאיות עלו ב- 0.3%, לעומת הצפי שעמד על עליה של 0.5%. מספר דורשי העבודה החדשים ירד ל- 343 אלף תביעות, לעומת 372 אלף תביעות שנרשמו בשבוע קודם. מדובר בנתון מעודד ביחס לתחזיות, שניבאו ירידה מתונה של 4,000 תביעות בלבד. מדד המחירים ליצרן צלל ב- 0.8%, לעומת הצפי לירידה של 0.5%.
אירופה-
שרי האוצר של האיחוד האירופאי הגיעו להסכמה בנוגע להעברת סמכויות הפיקוח על הבנקים של מדינות האיחוד האירופי לידי הבנק המרכזי. צרפת וגרמניה הצליחו לפתור את המחלוקת שהייתה ביניהן בנושא, כאשר גרמניה רצתה שחלק מהבנקים שלה יישארו תחת הפיקוח שלה, בעוד שצרפת התנגדה לכך בתוקף. מדובר בצעד משמעותי, אך צפוי, לכן זה לא השפיע כלל על השווקים.

קבלו את האפליקציה
הצטרפו למיליוני משתמשים ביישומון Investing.com והשאירו יד על הדופק של השווקים העולמיים.
הורידו עכשיו

השבוע שלפנינו
זירה מקומית – צפי להמשך הירידות
המדדים בארץ סיימו את השבוע בירידות שערים חדות על רקע המגמה השלילית בעולם. סוגיית הצוק הפיסקאלי ממשיכה להכביד על המדדים ככל שהדד-ליין להשגת הסכם הולך ומתקרב. עד כה לא הושגה כל התקדמות בין הצדדים, דבר אשר מעלה את מפלס הפחד בשווקים בכל רחבי העולם. מדד ת"א 25 נסחר בשבוע שעבר ברמות שיא שלא נראו מזה כ- 17 חודשים, מעל 1245 הנקודות, אך הוא צלל ביום האחרון של השבוע ב- 1.09% וסגר באזור 1230 הנקודות. השבוע אנו מעריכים כי הירידות תימשכנה על רקע הנעילה השלילית בוול סטריט. טווח המסחר שלנו לשבוע זה עומד בין 1200-1240 הנקודות.
בזירת המט"ח, הדולר התחזק לעומת השקל, לאחר שקבע תחתית באזור 3.7595, וסגר את השבוע בסמוך ל- 3.80. בפתיחת השבוע אנו מעריכים כי השקל עשוי להתחזק לעומת הדולר, על רקע היחלשות הדולר בעולם. שבירה של התחתית האחרונה עשויה להוביל למהלך ירידות לכיוון 3.75 לפחות. היעד המרוחק ביותר שלנו לשבוע זה ניצב באזור 3.71.
הנפילה במדד המחירים לצרכן של חודש נובמבר ב- 0.5% עשויה להוביל להפחתה נוספת בשיעור הריבית, דבר אשר אמור להחליש את המטבע המקומי. הנתון הפתיע את האנליסטים, אשר ציפו כי המדד יישאר ללא שינוי.

זירה בינ"ל - שבוע אחרון לסגירת הדיל
שבוע מתוח במיוחד לפנינו. עיקר תשומת הלב של המשקיעים בעולם תופנה לכיוונה של ארה"ב, שם נותרו ימים בודדים לפני שהקונגרס יצא לפגרת חג המולד (21 לדצמבר) ואם לא יושג דיל שימנע את הצוק הפיסקאלי בתחילת השבוע, השווקים עלולים לצנוח. נזכיר שכל ההטבות המס שניתנו בתקופתו של בוש, יחד עם חיתוך בהוצאות הממשל, יכנסו לתוקף ב- 1.1.2013 (הצוק הפיסקאלי). הגלישה לתוך הצוק הפיסקאלי תדרדר את הכלכלה האמריקנית למיתון נוסף וללחץ כבד על השווקים הפיננסיים בכל רחבי העולם. בינתיים הצדדים מבוצרים מאוד בעמדתם, כאשר עיקר המחלוקת הינה סביב סוגיית העלאת המס למשתכרים מעל 250 אלף דולר בשנה, מהלך אשר לו הרפובליקנים מתנגדים בתוקף ואילו אובמה לא מוכן להתקדם לשום מקום מבלי לבצע זאת. יו"ר בית הנבחרים גון ביינר ממשיך להיות פסימי בעניין וממשיך לציין כי הבית הלבן אינו לוקח את העניין מספיק ברצינות וכי הוא מוביל את המדינה לעבר הצוק הפיסקאלי.
במישור המקרו כלכלי, לא צפויים להתפרסם נתוני מקרו משמעותיים והמשקיעים יגיבו בעיקר להתפתחויות בארה"ב. ביום חמישי כדאי בכל זאת לעקוב אחר העדכון הסופי של התמ"ג בארה"ב, הצפוי להראות כי הכלכלה האמריקנית צמחה בקצב של 2.8% ברבעון השלישי של השנה, מספר דורשי העבודה החדשים צפוי לעלות ב- 7,000 תביעות ל- 350 אלף תביעות חדשות ביחס לשבוע הקודם.
באירופה יפורסם סקר האקלים העסקי בגרמניה. הנתון צפוי לרשום קריאה של 101.9 נקודות, לעומת 101.4 נקודות שנרשמו בחודש הקודם. הפתעה בנתון עשויה לתת דחיפה נוספת לאירו, אשר מתקשה לשמור על רמות מחיר מעל 1.31 לאחרונה.
בקנדה, המכירות הקמעונאיות, התמ"ג החודשי ונתוני האינפלציה ירכזו עניין. המכירות הקמעונאיות צפויות לעלות ב- 0.1%, שיעור האינפלציה צפוי לרדת ב- 0.1% והתמ"ג החודשי צפוי להצביע על עליה של 0.1%.

שימו לב:
אנו עומדים לקראת השבוע האחרון של השנה (שבוע מסחר מלא) לכן הרבה מאוד שחקנים גדולים יתחילו לצמצם חשיפה ובשל כך הנזילות בשווקים תרד. אנו ממליצים להיות זהירים במיוחד בימים אלו ולא להתפתות להיכנס להרפתקאות מיותרות.


ניתוח טכני
דולר שקל
USD/ILS