סקירה יומית 03.07.12

 | 03.07.2012 11:08

h3 הכלכלה האמריקנית מראה סימנים מדאיגים

האופוריה בשווקים, שבאה בעקבות ועידת הפסגה בבריסל, מתחילה להתפוגג על רקע נתוני מקרו מדאיגים שהתפרסמו באירופה ובארה"ב, המעידים על כך שהכלכלה העולמית בבעיה אמיתית.

אירופה תחילה
בעוד המשקיעים מנסים להבין מה הושג בבריסל במסגרת ועידת הפסדה שנערכה בין מנהיגי האיחוד האירופאי, נתוני המקרו מצביעים על כך שהמשבר באירופה עדיין כאן והוא כבר מתחיל לתת את אותותיו במדינות נוספות, כגון ארה"ב, המראה לאחרונה סימני האטה מדאיגים ביותר. נתוני התעסוקה של אירופה שהתפרסמו בשעות הבוקר מוכיחים עד כמה המשבר באירופה עמוק ולא ניתן לפתרון ע"י תכניות תמריצים אין סופיות. נדרש טיפול יסודי ומעמיק על מנת למצוא פתרון יעיל למשבר החמור ביותר שפקד את גוש האירו מאז הקמתו. מבחינה מספרית, שיעור האבטלה בגוש האירו עלה כצפוי ב- 0.1%, לרמת שיא של 11.1% (הרמה הגבוהה ביותר מאז הקמתו של גוש האירו).

קבלו את האפליקציה
הצטרפו למיליוני משתמשים ביישומון Investing.com והשאירו יד על הדופק של השווקים העולמיים.
הורידו עכשיו

הכלכלה האמריקנית בדרך למיתון?
הכלכלה הגדולה בעולם ממשיכה להראות סימני חולשה ברורים, המעידים על כך שהיא לא חסינה מפני מצב של מיתון נוסף. מדד מנהלי הרכש ISM רשם קריאה של 49.7 נקודות, נתון המעיד על כך שסקטור היצור בארה"ב התכווץ לראשונה מאז חודש יולי 2009. (נתון מתחת ל- 50 נקודות מצביע על התכווצות ואילו נתון מעל 50 מצביע על התרחבות המגזר). מה שמדאיג עוד יותר היא העובדה שהפעם הראשונה  שנרשמה התכווצות בסקטור בשנים האחרונות הייתה בתחילת שנת 2008, ערב פרוץ משבר הסאב פריים וכמה חודשים לפני שהכלכלה האמריקנית גלשה למיתון. הנתון המאכזב עלול לעודד את הפד' להשיק עוד תוכנית תמריצים בכדי למנוע מצב שבו הכלכלה האמריקנית תגלוש למיתון פעם נוספת.


בסיכום יום המסחר הראשון של השבוע, סגרו המדדים המובילים באירופה  את היום  בעליות שערים נאות, של מעל 1% בהתאמה. המדדים בוול-סטריט לעומת זאת סגרו את יום המסחר במגמה מעורבת על רקע נתוני מקרו חלשים. המדדים באסיה נסחרים בשעה זו בעליות שערים, כאשר מדד האנג סאנג בולט עם זינוק של 1.54%.

בזירת המט"ח, הדולר האמריקני נסחר ביציבות יחסית מול מרבית המטבעות בעולם. למרות האופטימיות בשווקים, עושה רושם כי המשקיעים בעולם לא ממהרים לנטוש את השטר הירוק לטובת השקעות מסוכנות יותר, ומעדיפים להמתין לנתוני התעסוקה של ארה"ב, אשר יפורסמו ביום שישי. אנו מעריכים כי אכזבה בנתון עלולה להוביל להשקת תוכנית תמריצים נוספת, דבר אשר יחליש באופן משמעותי את הדולר. במקרה זה, משקיעים רבים יעדיפו לחפש הזדמנויות כניסה לזהב, אשר מהווה אלטרנטיבה טובה לדולר בתור נכס חוף מבטחים.
בסקטור הסחורות, הזהב נסחר מעל 1600 דולר לאונקיה, הנפט מבסס את מעמדו מעל אזור ה- 80 דולר לאונקיה והכסף נסחר מעל רמת התמיכה המשמעותית הניצבת באזור ה-27 דולר לאונקיה.

היום לא צפויים להתפרסם אירועי מקרו משמעותיים והמשקיעים ימשיכו להגיב להתקדמות שהושגה בבריסל. מחר לא יתקיים מסחר בארה"ב לרגל חופשת חג העצמאות האמריקני.

בזירה המקומית, הדולר שומר על יציבות מול השקל סביב רמת התמיכה המשמעותית הניצבת באזור 3.9160. צמד הדולר-שקל נסחר בתנודתיות רבה אמש על רקע חילוקי הדעות בין האוצר לנגיד בנק ישראל פרופסור סטנלי פישר, המתנגד  להעלות את יעד הגרעון בתקציב לשנת 2013 ל- 3% מהתמ"ג, היות וצעד זה עלול לפגוע בכלכלה המקומית. פישר מעוניין ביעד גרעון של 2.5%. בטווח הארוך אנו מעריכים כי הדולר ימשיך להתחזק מול השקל ובהחלט יתכן כי נראה את הצמד באזור ה- 4 שקלים לדולר עד סוף השנה הנוכחית.


ניתוח טכני
דולר-שקל USD/ILS