עד מתי ישמור הפדרל ריזרב על פני פוקר ויתמיד במדיניות שלו?

 | 18.12.2022 12:01

| אורי גרינפלד, האסטרטג הראשי של פסגות בית השקעות |

כתבה שפורסמה בשבוע שעבר באתר בלומברג, שלפיה ההיסטוריה מראה שהפדרל ריזרב עוצר את העלאות הריבית בממוצע 22 שבועות לאחר שהאינפלציה הגיעה לשיא (מה שאומר כביכול שהעלאת הריבית ברביעי האחרון היתה גם האחרונה במחזור הנוכחי), מתעלמת מההקשר בין התופעות.

במחזורי הריבית/אינפלציה הקודמים האינפלציה הגיעה בעיקר מצד הביקוש. לכן, הספיקו לפד נתונים של כחצי שנה מאז שהאינפלציה החלה להתמתן כדי להשתכנע שהמדיניות המוניטרית שלו עובדת. במחזור הנוכחי, לעומת זאת, הירידה באינפלציה היא, לפחות כרגע, תוצאה של שינוי בצד ההיצע ולא קשורה בשום אופן למדיניות הפד.

בפד יודעים את זה טוב מאוד, ולכן גם סביר מאוד להניח שהעלאת הריבית של יום רביעי ממש לא היתה העלאת הריבית האחרונה של המחזור הנוכחי.

דבריו של פאוול במסיבת העיתונאים ביום רביעי המחישו את הנקודה הזו בדיוק. לפי פאוול, שוק העבודה (כלומר צד הביקוש) עדיין חזק מאוד, ולכן "המדיניות של הפד עדיין לא מספיק מצמצמת".. "יש עוד העלאות ריבית בקנה".. ו"נשמור על מדיניות מצמצמת למשך תקופה מסוימת" עד ש"נהיה בטוחים לגבי חזרת האינפלציה אל עבר היעד של 2%".

למרות כל זה, נדמה שהמשקיעים לא ממש קונים את המסרים הניציים של פאוול, בטח לא במחיר שפאוול היה רוצה.

החוזים העתידיים על ריבית הפד מגלמים כיום שריבית השיא תגיע כנראה באחת משתי הפגישות הבאות ותהיה גבוהה רק ב-50 נ"ב מהריבית כיום (כלומר העלאה אחת של 50 נ"ב או שתי העלאות של 25 נ"ב). לא רק זאת אלא שהשוק מגלם גם שבסוף 2023 הריבית כבר תהיה נמוכה יותר מזו הנוכחית.

השינוי בריבית הפד הגלום בשוק לעומת הריבית היום