שתיקת סוחרי רדיט: איך מושפעות זירות המסחר הגדולות מהירידות בשווקים?

 | 05.09.2022 13:47

| מאת ד"ר ארי אחיעז ועמרי שטייר |

איך משפיעה הירידה במסחר של הסוחרים הפרטיים על פלטפורמות המסחר בעולם? רבות דובר על כיצד מגפת הקורונה הובילה לשינוי בהיקפי המסחר של הסוחרים הפרטיים (Retail Traders). על פי הערכות בשוק, היקפי המסחר של הסוחרים הפרטיים לפני הקורונה (בשנים 2011 עד 2019) עמדו על כ-10-15% בלבד מסך המסחר, כאשר בשנת 2020 חלקם גדל לכ-20% ובשנת 2021 אף טיפס לכ-25%. נחשפנו לתופעות כגון "צבא הסוחרים" של Wall Street Bets , הרצה של מניות שוליות (גיימסטופ (NYSE:GME) ו-AMC אנטרטיינמנט (NYSE:AMC)), ופריחת פלטפורמות המסחר העצמאי ובראשן רובינהוד (NASDAQ:HOOD).

ואולם, הירידות בשווקים בשנת 2022 שלחו את הסוחרים הפרטיים לחשב מסלול מחדש. הערכות הן שהיקף המסחר השנה עדיין מעט יותר גבוה מהתקופה שלפני הקורונה, אבל אנו רחוקים מהרמות של שנת 2021. במאמר זה ננסה לנתח את מגמות הסוחרים הפרטיים והתחרות בקרב פלטפורמות המסחר על ידי ניתוח מידע ייחודי של חברת Sensor Tower על הורדות והיקפי שימוש של משתמשים באפליקציות של פלטפורמות המסחר המובילות, הן ציבוריות והן פרטיות. 

בחרנו לבחון הן פלטפורמות מסחר מסורתיות יותר, כגון etrade, Charles Schwab וכדומה, הן פלטפורמות מסחר חדשות יותר (שמציעות גם מסחר במטבעות קריפטו) כמו רובינהוד ו-etoro, והן פלטפורמות מסחר המתמקדות רק בקריפטו, כגון ביננס וקוינבייס גלובל (NASDAQ:COIN). בסך הכל, אספנו נתונים אודות פעילות הלקוחות האפליקציות של כ-11 פלטפורמות מסחר שונות במהלך שלושת השנים האחרונות.

| ירידה בהיקף ההורדות והשימוש בפלטפורמות מסחר

ראשית, בראייה מצרפית, נמצא כי היקף ההורדות של האפליקציות צנח בצורה משמעותית בחודשים האחרונים.

היקף ההורדות במחצית הראשונה של 2022 נמוך בכ-62% לעומת קצב ההורדות בתקופה המקבילה אשתקד. שנית, מספר המשתמשים הפעילים הכולל בחודש יוני 2022 נמוך בכ-17% ממספר המשתמשים הפעילים ביוני 2021 ומשלים 7 חודשים של ירידה, , 27% מהשיא בחודש נובמבר 2021, כפי שניתן לראות בגרף המצורף.