רמי לוי ויוחננוף צמחו בזמן שהכנסות שאר רשתות השיווק ירדו ברבעון

 | 14.06.2022 12:48

| שירה אחיעז, אנליסטית קמעונאות, IBI בית השקעות |

הסיפור העיקרי בדוחות הכספיים האחרונים נוגע בחזרה לסביבת ביקושים שגרתית יחסית לאחר ימי הקורונה, כאשר בהשוואה לרבעון המקביל, כל רשתות שיווק המזון בישראל הציגו ירידה בנתוני המכירות בחנויות זהות (SSS) לצד שחיקה במרווח התפעולי של הפעילות הקמעונאית. 

להערכתנו באי.בי.אי, נתוני השוואה חזקים בחסות הקורונה שאפיינו את התקופה המקבילה, וכוללים את הסגר השלישי ועלייה בטסים לחו"ל לצד עיתוי חג הפסח, העיבו משמעותית על שורת ההכנסות של רשתות שיווק המזון ברבעון הראשון של השנה.

כך, כל החברות בסקטור הציגו ירידה בנתוני ה-SSS, שנעה בין 6.82% (רמי לוי (TASE:RMLI) - מגזר הקמעונאות) לכ-13% (טיב טעם (TASE:TTAM)). בתוך כך נציין כי לפי נתוני סטורנקסט, שוק מוצרי הצריכה הציג ירידה של 4.5% ברבעון הראשון של 2022 (בהשוואה למקביל). 

עם זאת, התרחבות בשטחי המסחר לצד מהלכי התרחבות בתחומים המשיקים לפעילות המזון המסורתית (דוגמת התרחבות שופרסל (TASE:SAE) בתחום הפארם), סייעו לרשתות שיווק המזון לקזז חלק מהשחיקה בנתוני ה-SSS. 

בהקשר זה נציין כי שתי השחקניות היחידות שהצליחו להציג צמיחה בשורת ההכנסות ברבעון, הן יוחננוף (לאור פתיחת סניפים מואצת ורכישת רשת "זול סטוק") ורמי לוי (בעיקר תודות לפעילות הסיטונאית של "גוד פארם" בתחום בדיקות הקורונה).