מי מפחד משוק הקריפטו? הקורלציה בין ביטקוין למדדי המניות פוחתת

 | 02.06.2022 17:14

| אסף אלמליח, אנליסט קריפטו בכיר בבית ההשקעות Proxibit |

נקודות מפתח בסקירה השבועית:

  • ענקית התשלומים MoneyGram תפעל בתחום המטבעות היציבים
  • קריפטו ומרוצים: רד בול רייסינג משיקה קולקציית NFT
  • מסקנות מהסקר החדש של Block Inc
  • ההתאמה לשוקי ההון בירידה, סימן להיפרדות?
  • ניתוח On-chain

| מאניגרם תפעל בתחום הסטייבלקוינס/h2

ענקית שירותי התשלומים מאניגרם (NASDAQ:MGI) הודיעה על שיתוף פעולה עם הבלוקצ'יין Stellar במטרה ליצור שירותי העברות תשלום בינלאומיות המבוססות על המטבע הדיגיטלי היציב USDC. השירות החדש יאפשר למשתמשי ארנק Stellar לשלוח את מטבע USDC של Circle לאנשים ברחבי העולם, שיוכלו לפדות אותם עבור דולרים או מטבע מקומי דרך הרשת של MoneyGram.

בראיון לבלומברג אמר אלכס הולמס, מנכ"ל מאניגרם:

"הצבנו מטרה להיות הגשר בין עולם הקריפטו לעולם הפיאט".

הולמס הוסיף כי MoneyGram מנהלת מגעים עם חברות המספקות ארנקים דיגיטליים באל סלבדור לצד ארנקים שנתמכים על ידי הממשלה. מדבריו ניתן להבין שהחברה מתכוונת ליצור יכולות העברת תשלומים בעזרת שימוש בטכנולוגיית בלוקצ'יין.

Stellar הוא אחד מפרויקטי הבלוקצ'יין המוכרים בעולם. הפרויקט הוקם ב-2014 עם מטרה ברורה: שימוש בטכנולוגיית בלוקצ'יין על מנת ליצור טכנולוגית בסיס להעברת כספים חוצה גבולות עם עמלות נמוכות ככל האפשר וללא זמן המתנה.

בקרב חברות "הכסף הישן" גוברת ההבנה שצריך לרתום את כוחו של הבלוקצ'יין כדי להציע שירות טוב יותר ולייעל העברות כספים בינלאומיות.

הדוגמה הטובה ביותר לחוסר היעילות במערכת הפיננסית הנוכחית עולה מספרו של קמפבל הארווי "DeFi ועתיד עולם הפיננסים". הארווי בחן עלויות של שירותי תשלום בינלאומיים: ההעברה הראשונה של Western Union היתה בשנת 1873. ההעברה הייתה בסך 300 דולר, סך העמלות היה 9.34 דולר, בסביבות 3%. כיום, לאחר 149 שנים, עמלה של 3% עדיין מקובלת עבור עסקאות שגרתיות של העברות כספים בינלאומיות ועסקאות כרטיסי אשראי. למעשה, אם כיום ננסה לשלוח העברה של 300 דולר דרך ווסטרן יוניון (NYSE:WU), סביר להניח שנשלם עמלה גבוהה יותר מ-9.34 דולרים.

כיום העברת כספים בינלאומית, בין אם דרך המערכת הבנקאית או נותני שירותים פיננסיים, לוקחת מינימום יום עסקים אחד, בדרך כלל הרבה יותר מזה. טכנולוגיית הבלוקצ'יין מאפשרת אישור של העסקה בתוך מספר שניות. אנו רואים ונמשיך לראות חברות תשלומים גלובליות יוצרות שיתופי פעולה ואפילו מפתחות יכולות עצמאיות בתחום הבלוקצ'יין בכלל והמטבעות היציבים בפרט.

| קריפטו ומרוצים: קבוצת פורמולה 1 של רד בול משיקה קולקציית NFT/h2

קבוצת הפורמולה 1 רד בול רייסינג משיקה קולקציית NFT לקראת הגרנד פרי 2022 במונקו. רד בול רייסינג היא הקבוצה המובילה במרוץ Formula 1, המרוץ המוטורי היוקרתי בעולם.

זו אינה השקת NFT הראשונה בספורט המוטורי. קבוצות מתחרות כבר השיקו קולקציות דומות בעבר. יתרה מזאת, לספורט המוטורי קשר הדוק עם עולם הנכסים הדיגיטליים. נותני החסות הבולטים ביותר בפורמולה 1 הם בעיקר בורסות קריפטו ופרויקטים בתחום הבלוקצ'יין. שותפויות בולטות כוללת את בורסת הקריפטו האמריקאית FTX, שחתמה הסכם עם קבוצת מרצדס, קבוצת רד בול רייסינג, שחתמה עם בורסת הקריפטו Bybit, קבוצת מקלארן האייקונית עם חברת הבלוקצ'יין Tezos, וקבוצת אסטון מרטין עם הבורסה crypto.com. למעשה, כיום קשה למצוא קבוצת פורמולה 1 שעדיין לא קיבלה חסות מחברת קריפטו/בלוקצ'יין כלשהי.

בעזרת השקת NFT מקווים רד בול לחזק את הקשר של המעריצים עם הקבוצה, ובעיקר לייצר בקלות הכנסות נוספות לקבוצה.

בהודעה לעיתונות אמרה החברה:

"NFT יחבר את המעריצים לקבוצה ולרגעים הבלתי נשכחים שלה באמצעות סדרה של קטעים במהדורה מוגבלת של מזכרות דיגיטליות. כל קטע מסמן היבט בלעדי בעבר, ההווה והעתיד של רד בול רייסינג".

לגבי ערכם של יצירות ה-NFT הללו, סביר להניח שמעריצים רבים ברחבי העולם ירצו לרכוש את זכויות היוצרים של יצירה המתעדת את המרוץ הראשון של הנהג האהוב עליהם בקבוצה האהובה עליהם, ובכך יקפיצו את ערכם של היצירות.

עם זאת, ערכם העתידי תלוי בשאלה רחבה יותר: האם תחום ה-NFT יתפוס חלק אינטגרלי מעולם האמנות ויישאר איתנו לאורך זמן? או שמא ההתקררות האחרונה בשוק תבשר דעיכה של התחום?

| מסקנות מהסקר החדש של חברת בלוק/h2

חברות התשלומים הדיגיטליים בלוק (NYSE:SQ) וחברת המחקר Wakefield Research סקרו יותר מ-9,500 אנשים ב-14 מדינות ברחבי אמריקה, אירופה ואזור APAC (אסיה-פסיפיק) בניסיון להבין טוב יותר התנהגויות של אנשים בנוגע לביטקוין ומטבעות דיגיטליים במקומות, מגדרים וגילאים שונים.

מהסקר עולה כי בעלי הכנסה נמוכה יותר, ללא קשר למקום שבו הם גרים, רואים בביטקוין אמצעי תשלום והעברת ערך. זאת, בהשוואה לבעלי הכנסה גבוהה, שכ-50% מהם רואים בביטקוין "פוטנציאל להרוויח כסף".