שוק הקריפטו אינו שואב עידוד מנתוני המאקרו בעוד סין נכשלת במאבק נגדו

 | 19.05.2022 16:05

| אסף אלמליח, אנליסט קריפטו בכיר בבית ההשקעות Proxibit |

נקודות מפתח בסקירה השבועית: 

  • רובינהוד (NASDAQ:HOOD) שמה דגש על עולם הקריפטו: השקת ארנק צפויה בקרוב

  • האיסור בסין על כריית ביטקוין נכשל, נתונים חדשים חושפים כמה כוח כרייה מגיע מסין

  • ניתוח On-chain: סיכוני המאקרו וזרימת המטבעות לבורסות הקריפטו

| רובינהוד שמה דגש על עולם הקריפטו/h2

פלטפורמת המסחר הפיננסי רובינהוד מרקטס (NASDAQ:HOOD) שנעשתה פופולרית בקרב משקיעים צעירים, נכנסת עמוק יותר לתחום הקריפטו עם פיתוח ארנק מבוזר משלה לנכסים דיגיטליים. ב-17 במאי הכריזה Robinhood על השקת ארנק Web3 שיאפשר ללקוחות "לקבל שליטה על הנכסים הדיגיטליים שלהם". החברה הוסיפה כי מדובר בארנק multichain (יפעל על כמה רשתות בלוקצ'יין במקביל - ככל הנראה, המובילות בשוק), שיושק כאפליקציה עצמאית ולא כפיצ'ר בתוך אפליקציית רובינהוד. הארנק יכלול עיצוב דומה לזה של אפליקציית רובינהוד, שמפשט את פונקציות המסחר במטבעות דיגיטליים ואת ההשתתפות בפרוטוקולי DeFi (מימון מבוזר).

הארנק של רובינהוד יהיה דומה לאלה של מתחרים כמו MetaMask, בכך שמשתמשים יוכלו להחזיק בעצמם את המפתחות לנכסי הקריפטו שלהם (non-custodial). ארנקים דומים של בורסות קריפטו כמו Coinbase (NASDAQ:COIN) ו-Binance שונים ביסודם, כי הם מענקים לחברה שמספקת את הארנק שליטה על המפתחות הפרטיים - מה שהופך אותם לריכוזיים. 

העניין עלה לכותרות בשבוע האחרון, בעקבות הודעה עלומה של קוינבייס על כך שאם החברה תפשוט רגל, אין לה התחייבות כלפי כספי הלקוחות. 

לדברי רובינהוד, הארנק החדש שלה גם יציע מסחר והחלפה בין מטבעות קריפטו ללא עמלות רשת, וכן אפשרות של שמירת מטבעות NFT וחיבור לשוקי NFT, השתתפות בפלטפורמות DeFi ותמיכה בהיצע רב של מטבעות.

לדברי ולד טנב, מייסד שותף ומנכ"ל רובינהוד, 

"על ידי הצעת אותה עלות נמוכה ועיצוב נהדר שאנשים למדו לצפות מרובינהוד, ארנק ה-web3 שלנו יקל על כל אחד להחזיק את הנכסים הדיגיטליים שלו ולחוות את כל ההזדמנויות שיש למערכת הפיננסית הפתוחה להציע".

הארנק החדש עדיין לא זמין, אבל יש רשימת המתנה לגישה מוקדמת לתוכנית בטא בקיץ הקרוב, והחברה הצהירה כי הוא יהיה זמין לכל הלקוחות עד לסוף השנה.

Robinhood ידועה בעיקר כפלטפורמת מסחר במניות, מה שעשה את שמה במהלך טירוף המסחר במניות של 2021 בהשפעת הקורונה, זאת וגם, רובינהוד ידועה גם במודל עיסקי שאינו תמיד מיטיב עם לקוחותיה, למרות שעמלות המסחר הם אפסיות ברובינהוד, חשוב לזכור את המשפט הידוע: "אם אתה לא משלם עבור מוצר, אתה מוצר". רובינהוד מרוויחה כסף ממכירת פקודות מסחר של המשקיעים בפלטפורמה שלה לצד שלישי. היא מוכרת מידע. 

| האיסור של סין על כריית ביטקוין נכשל/h2

כריית ביטקוין חוזרת לחדשות השבוע, עם נתונים חדשים שמראים כי סין היא המדינה השנייה בעולם בהיקף של כריית ביטקוין, למרות איסור מוחלט לכרות ביטקוין במדינה. 

ביולי 2021 הודיעה ממשלת סין כי היא אוסרת על כריית ביטקוין. מלבד עמדתה של בייג'ינג לגבי קריפטו באופן כללי, טענה הממשלה כי האיסור תומך במטרתה של סין להפוך למדינה עם אפס פליטות פחמן עד 2060. המרכז לכלכלה אלטרנטיבית של אוניברסיטת קיימברידג' הציג באוגוסט האחרון מידע שלפיו שיעור כריית הביטקוין בסין ירד כמעט לאפס. עם זאת, מאז הטלת האיסור, היו דיווחים רבים על פעילות כרייה בלתי חוקית במדינה ונעשו מאמצים ממשלתיים להגביל את הכרייה.

השבוע, המרכז לכלכלה אלטרנטיבית של אוניברסיטת קיימברידג' פירסם מפה עדכנית של נתוני כריית הביטקוין, ולפי הנתונים העדכניים, ארה"ב נותרה המדינה עם היקף כריית הביטקוין הגדול בעולם, בהתבסס על נתוני ינואר 2022, עם 37.84% מכריית הביטקוין העולמית. עם זאת, סין חוותה זינוק משיעור של 0% (באוגוסט 2021) ל-21.1% מהכרייה העולמית, ומדורגת כעת כמדינת כריית הביטקוין השנייה בגודלה.

נראה כי המאמצים לדכא את כריית הביטקוין הבלתי חוקית נכשלו. בעקבות המאמצים לבלום את הכרייה הבלתי חוקית, בייג'ינג לא צפויה להישאר שקטה בעניין לאורך זמן. 

| ניתוח On-chain: סיכוני המאקרו וזרימת המטבעות לבורסות הקריפטו/h2

אנו אחרי שבועיים של ירידות אגרסיביות בשוק הקריפטו, וסביבת מאקרו רוויית חוסר ודאות - אינפלציה, עליות ריבית, קריסת מטבעות יציבים (כמו UST שקרס לחלוטין או כמו USDT שאיבד את ההצמדה לדולר לזמן קצר) וגם כניסת רגולציה צפויה על הסטייבלקוינס. 

גם את'ריום, המטבע השני בגודלו מבחינת שווי שוק, מצא עצמו צולל במהירות, אבל באופן מיוחד ניתן לראות באת'ריום בפרט נפחי מסחר חריגים ביותר - שיא של כמעט שנה.