השבוע בשוק הקריפטו: מה הופך את מיאמי לגן עדן למשקיעי ביטקוין?

 | 07.04.2022 17:54

| אסף אלמליח, אנליסט קריפטו בכיר בבית ההשקעות Proxibit |

| נקודות מפתח בסקירה השבועית של שוק הקריפטו: 

  • הצעד הבא: מטבעות יציבים יגיעו לרשת הביטקוין
  • לקראת כנס הביטקוין במיאמי: העיר נהפכה לגן עדן של יזמי קריפטו
  • ניתוחי on-chain: שחקני הקריפטו הגדולים יוצאים למסע רכישות 

| מטבעות יציבים יגיעו לרשת הביטקוין - מה המשמעויות?/h2

חברת Lightning Labs מגייסת 70 מיליון דולר לצורך המשך פיתוח הפרוטוקול Taro, שיאפשר לקבל ולשלוח Stablecoins - "מטבעות יציבים" (מטבעות דיגיטליים שמחירם צמוד לדולר) על רשת הברק (Lightning network). החברה האמריקאית הזאת מפתחת תוכנות ויכולות טכנולוגיות עבור רשת הברק בצורת קוד פתוח. רשת הברק היא אחד הפתרונות החשובים לבעיית הסקיילביליות (Scalability) של ביטקוין.

רשת הביטקוין אינה סקיילבילית - כלומר, אינה מסוגלת לעבד הרבה עסקאות בטווח זמן קצר. למעשה, יכולת העיבוד של הרשת מגיעה ל-7 עסקות בשנייה בלבד. לשם השוואה, ענקית התשלומים ויזה מעבדת 4,000 עסקאות בשנייה ומסוגלת לעבד כ-50 אלף עסקאות בזמני שיא.

הפתרון של רשת הברק הצליח לאפשר לרשת הביטקוין לעבד עשרות אלפי (ואולי אף מיליוני) עסקאות בשנייה על ידי פתיחת "ערוץ" נפרד (מחוץ לבלוקצ'יין של ביטקוין) בין כל שני צדדים המעוניינים לבצע ביניהם העברה. בערוץ כזה מבוצעות ההעברות, וכשנסגר הערוץ, סיכום היתרה של כל אחד המצדדים מתעדכן בבלוקצ'יין של ביטקוין. רשת הברק כבר נמצאת בשימוש נרחב במדינת אל סלבדור, שאימצה בשנה שעברה את הביטקוין כהילך חוקי.

מה המשמעות המהלך של Lightning Labs? אחת הסיבות להימנע משימוש בביטקוין כאמצעי תשלום היא התנודתיות - חוסר היציבות במחיר שלו (בתמחור דולרי). את זה רוצים לפתור הסטייבלקוינס - אותם מטבעות יציבים שערכם מוצמד למטבע ריבוני (כמו הדולר האמריקאי) ובכך מהווים אופציה נוחה יותר לשימוש במטבע הדיגיטלי כאמצעי תשלום.

שוק המטבעות היציבים צומח בקצב חסר תקדים - על פי נתוני Statistica, שווי השוק של המטבעות מסוג זה צמח פי 5 בשנה האחרונה בלבד. כשהמטבעות היציבים ייכנסו לרשת הביטקוין, רשת המטבעות הדיגיטליים הגדולה ביותר, יואץ קצב האימוץ של מטבעות דיגיטליים. 

בראיון לאתר פורבס אמרה מנכ"לית ומייסדת Lightning Labs:

"אם הייתי ויזה הייתי מפחדת, כי יש הרבה אנשים שיש להם טלפונים ניידים, אבל עכשיו הם כבר לא צריכים להתחבר למערכת התשלומים המסורתית".

| השבוע: כנס הביטקוין השנתי במיאמי - גן עדן של יזמי קריפטו/h2

ביום רביעי השבוע נפתח במיאמי, פלורידה, כנס הביטקוין השנתי, שבו משתתפים כל "כוכבי" עולם הקריפטו, ובהם מייקל סיילור, מנכ"ל מיקרוסטרטג'י, החברה שמחזיקה בכמות הביטקוינים הגדולה בעולם; נשיא אל סלבדור נאיב בוקלה; היזם האמריקאי פיטר ת'יל; כמה מהמשקיעים המוקדמים בפייסבוק, ועוד שמות רבים.

מהכנס צפויות לצאת כותרות, כאשר השמועה החמה ביותר ברשתות החברתיות היא אודות צירוף של מדינה נוספת למדינות המאשרות ביטקוין כהילך חוקי; עוד שמועה שרצה ברשת היא שחברת אפל תיכנס לתחום באמצעות שיתוף פעולה עם חברה בתחום - עדיין אין מקורות שמאשרים שמועות אלה, וכרגע זה נראה יותר כמו תקווה מאשר עובדה.

מיאמי, אחת הערים הראשונות בעולם להשקת מטבע דיגיטלי עירוני, מכוונת (ומצליחה במידה מה) להיות גן עדן עולמי לחדשנות במטבעות דיגיטליים והטכנולוגיות שבאות עמם. ראש העיר פרנסיס סוארס הוא תומך נלהב במטבעות קריפטו, ואף הודיע כי יקבל את משכורתו בביטקוין.

חברת הקריפטו XBTO, המציעה שירותים בתחום, מבקשת להשיק במיאמי משכנתא מגובת ביטקוין. משכנתאות מגובות בביטקוין מאפשרות למחזיקי מטבע הקריפטו להימנע ממס רווחי הון וליהנות ממגמת עלייה בערך הביטקוין.

כשחברות במגזר הפיננסים המסורתי פונות להציע לציבור מוצרי נכסים דיגיטליים, ההתפתחות של מיאמי כמקלט קריפטו ללא מס עשויה לצבור קצב בחודשים הבאים.

ראש עיריית מיאמי אמר בפתיחת הכנס:

"אנחנו צריכים לשלב את ביטקוין בכל היבט בחברה שלנו. לביטקוין יש את הכוח לבצע דמוקרטיזציה בכסף וליצור עושר עבור אלה שאינם מחוברים לחשבון הבנק ולעניים, שנכתשים על ידי האינפלציה ובזבוז ממשלתי שיצא מכל פרופורציה".

| ניתוחי On-chain: הגופים הגדולים צוברים מטבעות קריפטו/h2

במהלך השבועיים האחרונים, צבירת מטבעות קריפטו היתה משמעותית והשתקפה במחירי השוק. במבט על כמות הביטקונים שנמצאים בבורסות לעומת כמות הביטקוינים שנמצאים בארנקים פרטיים, נוכל להסיק כיצד מתנהג ההמון.

בארנק פרטי (בעיקר ארנקים קרים), המכירה ותזוזה של המטבעות תהיה לא קשה לתפעול בהשוואה למקרה שבו המטבעות נמצאים כבר בבורסה. לכן, יציאת מטבעות מוגברת מבורסות הקריפטו תציין תחושה של "צבירה" בשוק. ההמון מבקש לקנות ולהחזיק.