השבוע בשווקים: סיכונים ותנודתיות יעמידו למבחן את מדדי המניות

 | 04.04.2022 13:32

  • • מבחינה היסטורית, אפריל הוא החודש הכי טוב למניות

    • אבל התנודתיות, הנובעת ממערך שלם של רוחות קדמיות, צפויה להימשך

    • העימות בין רוסיה לאוקראינה ומדיניות הפדרל ריזרב הם שני הגורמים המזרזים הכי גדולים

    למרות שמבחינה היסטורית, אפריל הוא החודש הכי טוב למניות ברמה העונתית, המשך התנודתיות בשוק, עקב מערך שלם של רוחות קדמיות, צפוי להמשיך להשפיע עם תחילת החודש החדש.

    שוקי המניות ימשיכו להשגיח בזהירות על המשך המלחמה של רוסיה באוקראינה, גם כאשר "מאוקראינה מדווחים שהצבא שלהם משתלט מחדש על כל השטחים ליד קייב". גורם נוסף שלוחץ על המניות: המשך העימות גם דוחף כלפי מעלה מחירים של מגוון סחורות, ביניהן נפט, מה שמזין את האינפלציה שהתחילה עם הסגרים נגד הקורונה, שהובילו למחסור עולמי באספקה.

    בנוסף, הסגרים נגד קורונה בשאנגחאי לגל נוסף של הנגיף באירופה ובארה"ב. האמריקנים מתחילים להרגיש מחסור עקב ביטול תמריצי החירום שניתנו בתקופת המגפה. בנוסף, הפדרל ריזרב, אחרי שהתחיל להעלות את שיעורי הריבית לראשונה זה שנים, בהחלט עשוי להדק את המדיניות המוניטרית באופן יותר אגרסיבי, אחרי שיישם את המדיניות הכי מכילה בהיסטוריה של ארה"ב, מה שמעורר במשקיעים תסמיני גמילה קשים. וכאילו כל זה לא מספיק, יש דיבורים על מיתון אפשרי בקרוב, עם הצרת עקום התשואות של אג"ח אוצר לשנתיים ול-10 שנים בארה"ב, ואפילו היפוך שלו לזמן קצר.

    המניות ננעלו ביום שישי בעליות, אחרי רבעון ראשון חלש לשנת 2022

    גם אם המשקיעים בוחרים להתעלם מרשימת הסיכונים המשמעותיים, המדדים הגדולים בארה"ב נתנו ביצועים חלשים ברבעון הראשון של 2022, והוא היה הרבעון הכי גרוע מתחילת המגפה. מדד הדאו ג'ונס ירד 4.6% באותם שלושה חודשים, ומדד S&P 500 איבד 5% משוויו.

    ועדיין, בחודש מרץ, גם עם המסחר התנודתי, המשקיעים הצליחו לדחוף את המניות כלפי מעלה. לכן, למרות הצטברות של סיכונים, יכול להיות שמדד S&P 500 – שב-70% מהמקרים עלה 1.7% בממוצע בחודש אפריל, מאז מלחמת העולם השנייה – עדיין ייתן ביצועים חיוביים בחודש הקרוב, חרף האפשרות ללחצים עקב התפתחויות עתידיות באוקראינה ותפניות במדיניות המוניטרית של ארה"ב.