סוחרי הקריפטו מפסידים ואנחנו מרוויחים: מתי נכון לצבור מטבעות?

 | 17.03.2022 19:03

| אסף אלמליח, אנליסט קריפטו בכיר בבית ההשקעות Proxibit |

| נקודות מפתח בסקירה השבועית של שוק הקריפטו:

  • זלנסקי חותם על צו ומקפיץ את שוק המטבעות הדיגיטליים

  • רגולציה ומודעות סביבתית - החשש הוסר: האיחוד האירופי אומר לא להצעת חוק שאוסרת על מערכות POW כמו ביטקוין ואת'ריום לעבוד.

  • מארק צוקרברג: " תחום ה-NFT ייכנס לאינסטגרם בקרוב"

  • ניתוח סנטימנט חברתי: אינפלציה, אילון מאסק והשפעות חברתיות 

  • ניתוחי On-chain: הסוחרים מפסידים ואנחנו מרוויחים - מתי נכון "לצבור" מטבעות?

  • מסקנות ומבט לעתיד

 | זלנסקי חותם על צו ומקפיץ את שוק המטבעות הדיגיטליים/h2

למרות ההודעה על העלאת הריבית של הפד, שהזריקה פסימיות לשווקים, שוק המטבעות הדיגיטליים זינק ביותר מ-3.4% ביום חמישי. הסיבה: נשיא אוקראינה זלנסקי חתם על צו בנושא נכסים וירטואליים, הנותן מעמד חוקי למטבעות דיגיטליים ומחיל רגולציה ואסדרה על התחום - כך על פי הודעת משרד החדשנות האוקראיני.

הצעד הזה בא בעקבות טירוף של גיוסי תרומות במטבעות דיגיטליים שביצעה הממשלה האוקראינית. עד כה גויסו בקמפיין התרומות הממשלתי יותר מ-50 מיליון דולר בביטקוין, את'ריום,USDT ומטבעות קריפטו נוספים. גורמים בממשלה טענו אפילו כי ישנה כוונה להקים "מוזיאון דיגיטלי" שבו יוצגו יצירות אמנות ב-NFT המנציחים את חללי המלחמה האוקראינים.

על פי ממשלת אוקראינה, השוק יהיה מפוקח על ידי הגורמים הרלוונטיים ובורסות יוכלו לפעול באופן חוקי, וזאת בעזרת הבנקים שיפתחו עבורם חשבונות. מדובר במהלך יוצא דופן: אם הסביבה הרגולטורית באוקראינה תהיה נוחה עבור עולם המטבעות הדיגיטליים, נוכל לראות נהירה של סטארט-אפים וחברות בתחום אל אוקראינה - דבר שיתרום לכלכלה האוקראינית. 

בשוק הקריפטו מקווים שלא מדובר בגחמה שנובעת ממצוקת השפעות המלחמה, ואולי כי ראה זלנסקי "מה טוב", שבתוך פחות משלושה שבועות גויסו עשרות מיליוני דולרים בתרומות במטבעות דיגיטליים.

| האיחוד האירופי הצביע השבוע על הצעת חוק שדורשת להחיל איסור על מערכות הוכחת עבודה/h2

המודעות הסביבתית עולה לכותרות בזמן האחרון. נשיא ארה"ב ג'ו ביידן קבע יעד חדש לארה"ב בפסגת האקלים בגלאזגו - להפחית את זיהום גזי החממה ב-50-52% עד לשנת 2030 ולהגיע לאפס פליטות נטו עד 2050.

מנקודת המוצא הזו, ומתוך רצון להגביל בריחת הון מהמטבעות הריבוניים, מדינות ברחבי העולם ביקשו להגביל את מערכות הוכחת העבודה (Proof of work) שעליהן מבוססים מטבעות קריפטו רבים.

בשיטת P.O.W מושקעת אנרגיה חישובית רבה, וניתן להבין מדוע הרגולטור מתייחס אליה כגישה בזבזנית. טרנזקציה אחת בביטקוין שוות ערך לצריכת חשמל של 74 ימים של בית אמריקאי, על פי נתוני אתר Digiconomist. ואולם, זו בבירור לא האג'נדה היחידה שמובילה מדינות לנסות לאסור כרייה של ביטקוין ואת'ריום.

אין זו הפעם הראשונה שהאיחוד האירופי מבקש לעצור פעילות במטבעות דיגיטליים המבוססים על מערכת הוכחת עבודה. רק לפני כשבועיים נבלם הניסיון הקודם. התיקון הנוכחי לחוק מבקש לכפות על מטבעות דיגיטליים כמו ביטקוין ואת'ריום, המבוססים על P.O.W, לעשות מעבר לשיטות אחרות כדי להיות ידידותיים יותר לסביבה.

מנהיגים ומובילים בתחום מטבעות הקריפטו ביקרו את ניסיונות האיחוד האירופי להעביר חוק זה, וטענו כי איסור זה יהיה בדיוק כמו לאסור שימוש במטבע הביטקוין או האת'ר. בורסות אירופיות שיצטרכו לעמוד ברגולציה, יאלצו להעביר פעילות מחוץ לאירופה או לסגור שירותים - צעד שיחליש את האיחוד האירופי בכלכלה החדשנית המתפתחת.

ביום שני האחרון הצביעו המחוקקים האירופאים על תיקון להצעת החוק, אבל ההצעה נדחתה. על פי הדיווחים, ההצבעה היתה צמודה, כאשר 30 חברי ועדת הכלכלה והמטבע הצביעו נגד ההצעה ו-23 הצביעו בעד. שישה חברים נמנעו.

ניצחון זה פותח את הדלת במידה מה לכורי קריפטו להגר למדינות אירופה, אחרי שסין אסרה לחלוטין כרייה ומסחר במטבעות דיגיטליים ורוסיה דנה בכך בכבדות בחודש האחרון.

על פי נתוני המחקר של אוניברסיטת קיימברידג', בתוך האיחוד האירופי, גרמניה היא המדינה עם כוח הכרייה הגדול ביותר ביחס לשכנותיה. גרמניה היתה אחראית ל-4.48% מכוח הכרייה העולמי של מטבעות קריפטו נכון לאוגוסט 2021, בעוד צרפת, בריטניה ואיטליה יחדיו מגיעות ל-0.5% מכוח הכרייה העולמי בלבד.

| צוקרברג: NFTs יגיעו לאינסטגרם בקרוב/h2

בכנס עולמי העוסק באמנות, מדיה ורשתות חברתיות, אמר מארק צוקרברג, מנכ"ל מטא (לשעבר פייסבוק (NASDAQ:FB)) כי NFTs ייכנסו לאינסטגרם "בעתיד הקרוב". צוקרברג לא האריך בדברים, אבל כוונתו היתה ברורה: הוא טען כי השקת NFTs בתוך הפלטפורמה תהיה אפשרית בעוד כמה חודשים. 

הודעה זו אינה מפתיעה את קהילת משקיעי המטבעות הדיגיטליים, מכיוון שאינסטגרם הראתה התעניינות בעבר בתחום. אדם מוסרי, מנכ"ל אינסטגרם, טען כי הפלטפורמה "בוחנת שילוב של NFT בפלטפורמה בצורה אקטיבית".

עוד אמר צוקרברג כי הוא מקווה שפרטי ביגוד של אווטארים בעולמות המטאברס (גם הורייזון של פייסבוק) יהיו NFTs וניתן יהיה לעבור עמם מפלטפורמה לפלטפורמה. עולמות המטאברס הם הכיוון הברור של ענקית הטכנולוגיה מטא, ושם החברה שהשתנה באחרונה הוא הרמז העבה ביותר לאיפה מכוונים פייסבוק. 

המונח מטאברס מתאר בדרך כלל את "השלב הבא" בהתפתחות האינטרנט. כגרסת 4D של העולם האינטרנטי, התפתחות זו תהיה מורכבת מעולמות וירטואליים תלת-ממדיים המתמקדים בחיבור חברתי. בתוך זה, האלמנטים שאליהם מקובל לשייך את המטאברס הם ועידות וידאו, מדיה חברתית, כלים למציאות מדומה, משחקים חברתיים רבי-משתתפים ומטבעות דיגיטליים מבוססי בלוקצ'יין כמנוע לפלטפורמות השונות.

"אני לא מוכן להכריז היום בדיוק מה זה הולך להיות, אבל במהלך החודשים הקרובים תהיה לאנשים היכולת להביא NFTs לתוך אינסטגרם, בתקווה שעם הזמן יוכלו להפיק אותם בתוך הסביבה (של אינסטגרם)",

אמר צוקרברג בכנס.

אינסטגרם בסך הכל רואה את האווירה החברתית סביב NFTs ורואה פוטנציאל רחב בתחום. הבאת יכולות של NFT לתוך הפלטפורמה הפופולרית של אינסטגרם נותנת מומנטום לתחום. מהלך דומה השיקה כבר הרשת החברתית טוויטר, שם קהילת המטבעות הדיגיטליים וה-NFT חזקה במיוחד.

| ניתוח סנטימנט חברתי: אינפלציה והשפעותיה על האווירה ברשתות/h2

מבחינת הסנטימנט החברתי, הנתון הראשון שנביט בו הוא הווליום החברתי שהייתה למילה "אינפלציה" בשבועות האחרונים. אילון מאסק הביע ברשתות החברתיות דאגה מפני האינפלציה הקרובה ועורר דיון נרחב בנושא. ברוב המקרים שראינו בחודשים האחרונים, כשדנים באינפלציה ברשתות החברתיות, זה מעיד על פחד של משקיעים שבתורו גורר ירידת מחירים. עם זאת, ללא קשר לחדשות המגיעות מהפד, אנו תמיד צריכים לזכור לא ללכת באופן עיוור בדרך של "ציפיות ההמון". אם נושא האינפלציה מתחיל להתמתן, זה יכול להעיד על "רצפה" במחיר הביטקוין בטווח הקצר, ואולי עליות שערים.

התפתחות מעניינת נוספת ודי מפתיעה היא הסנטימנט החברתי בנוגע למטבעות הקריפטו הגדולים: ביטקוין ,BNB ו-XRP בעלי ציונים סנטימנט-חברתי גבוהים. למרות כל המכשולים בסביבת המאקרו (מלחמת רוסיה-אוקראינה, אינפלציה ועליות מחירים, גל קורונה חדש), הרשתות החברתיות נראות אופטימיות לגבי העתיד הקרוב.

| ניתוחי on-chain: מתי נכון "לצבור" מטבעות קריפטו? /h2

הגרף שמוצג כאן מספר סיפור ששווה לעקוב אחריו בימים הקרובים. החצים האדומים מצביעים על נקודות זמן שבהן היו יותר מכירות ביטקוין שנעשו ברווח מאשר מכירות שנעשו בהפסד. מכירות שנעשו ברווח מצביעות על מימוש רווחים, מכירות שנעשו בהפסד מצביעות על פניקה בשווקים.