גל האומיקרון הגביר גם את סיכוני הסייבר: איך זה משפיע על מניות המגזר?

 | 01.02.2022 17:59

| מאת עמית שוורץ, יועץ פיננסי ואנליסט שוק הון |

יש סימפטום אחד שטובי הרופאים, האפידמיולוגים והמומחים מפספסים בכל הנוגע לווריאנט האומיקרון: בנוסף לחום, איבוד חוש הטעם והריח, שיעול וכאבי גרון, ניתן למנות גם את החזרה לשגרת עבודה מהבית.

למרות החיסונים והתחושה שהגל הנוכחי גל קל, מסתבר שישנן שתי ברירות - להמשיך להתנהל כרגיל ונאלץ להתמודד עם בידודים, הדבקות, בדיקות אנטיגן בתדירות גבוהה ולאשר אינספור היעדרויות ויציאות לפני תום יום העבודה, או לחדש את המנוי לזום (NASDAQ:ZM).

בעוד שעבודה מרחוק מפחיתה את סיכוני ההדבקה, חוסכת זמן נסיעה בפקקים ומאפשרת לקפוץ להביא את הילד מהגן כאשר הגננת מודיעה על מאומת, עבודה מהבית לרוב מצריכה מצוות ה-IT לשנות את נהלי אבטחת המידע בארגון על מנת לאפשר לעובדים גישה למשאבים פנים ארגונים, דבר המהווה עצב חשוף בשנתיים האחרונות ומצריך התמודדות עם אתגרים שלא בהכרח היו לפני הקורונה.

לדוגמה, בקיץ 2020 בשיא המגפה, נער צעיר הצליח לפרוץ לחשבונות טוויטר (NYSE:TWTR) על ידי ניצול גישה מרחוק של עובדים (הפריצה לטוויטר סיפקה לקח מטריד על סכנות העבודה מהבית) וגרם לצלילה במחיר המניה.

בעקבות החזרה לעבודה מרחוק החלטתי לסקור כמה חברות סייבר נסחרות, שמציעות פתרונות אבטחת מידע עם מענה לסביבה מאובטחת אשר יוביל לעלייה בהיקף המכירות והביקוש.

עד כמה הפוטנציאל גדול? מחקרים ודוחות עדכניים שפורסמו לאחרונה מציגים תמונת מצב עגומה בה נגרם נזק של עשרות ואף מאות מיליוני דולרים תוך זמן קצר, עקב משתמשים אשר ביצעו שינויים, מחקו או דרסו קבצים חשובים, זאת למרות שלא הייתה אמורה להיות להם גישה או יכולת מלכתחילה - וזה עוד לפני שלוקחים בחשבון מקרה של גורם עוין אשר מצליח להשיג גישה למשתמש מדרג זוטר שקיבל הרשאות שאינן דרושות עבורו, ובכך לגרום לפגיעה גדולה הרבה יותר.

לדוגמא, הדוח של חברת Deloitte מציג כי 72% מהארגונים שחוו בין 1-10 פרצות ומתקפות סייבר בשנה האחרונה, 75% מהארגונים הגדולים השיבו כי הם מתכוונים להוציא לפחות 100 מיליון דולר על תחום הגנת הסייבר. למרות הנתונים העגומים, מרבית ה-CFO שהשתתפו בסקר הודו כי הם ימשיכו להעלות מידע לענן בצורה שאינה מאובטחת, מה שרק מגביר את הסיכון לדליפה של מידע יקר ערך.

דוח נוסף של חברת McKinsey & Company מראה כי רק קרוב ל-10% מהארגונים בכלל התעשיות הגיעו לרמת אבטחה שמסוגלת להתמודד עם אתגרים מתקדמים, בעוד קרוב ל-70% מהם מחזיקים ביכולות בסיסיות להתמודדות עם פרצות אבטחה שונות (Ad-Hoc level).

| פאלו אלטו/h2

פאלו אלטו (NASDAQ:PANW), החברה הוותיקה, מחזיקה במגוון פתרונות שונים המיועדים לאבטחת מידע, עם דגש על המידע הנמצא בענן. בין מוצרי החברה ניתן למצוא חומות אש מתקדמות המיועדות עבור ארגונים שמבצעים הפצות בענן הפרטי, מערכת Panorama שנועדה לניהול אבטחה ברשתות, סדרת CN המיועדת להגנה על קונטיינרים בקוברנטיס, מערכת Prisma שנועדה לפשט את יכולת הגישה וניהול השרתים מבלי להתפשר על איכות האבטחה וכן מערכת Okyo, אשר מרחיבה את טווח ההגנה הפנים ארגוני גם לבתי העובדים עצמם, ובכך מעניקה פתרון מתאים לארגונים בהם ישנה תרבות של עבודה מהבית.

החברה כרגע מסווגת כרגע כ-Strong Buy והתאוששה יפה מהנפילה ב-22 בינואר, על פי הממוצע החודשי הגבוהה, המניה יכולה להמשיך לטפס כלפי מעלה.