המינוף של עזריאלי מסוכן? צפוי לגדול מעל 40% בשנים הקרובות

 | 11.01.2022 13:46

| נדב ברקוביץ, אנליסט נדל"ן, IBI בית השקעות |

חברות הנדל"ן המניב הישראליות נמצאות בתנופת ייזום ורכישות, כחלק מההבנה ששוק המשרדים והלוגיסטיקה ימשיכו להיות חזקים גם תחת השפעות הקורונה. לאור כך, ראינו לאחרונה רכישות משמעותיות, כגון רכישת מתחם צריפין על ידי אמות (TASE:AMOT), רכישת נכסים מבנק מזרחי טפחות (TASE:MZTF) על ידי מבנה (TASE:MVNE) ורכישת פעילות הדאטה סנטרס על ידי קבוצת עזריאלי (TASE:AZRG).

נוסף על כך, תנופת הייזום ממשיכה להיות חלק משמעותי מצמיחת החברות בהסתכלות קדימה כאשר הפרויקטים שוברים שיאים מבחינת היקף השקעה וגודל.

כך אנו צפויים לראות את מליסרון (TASE:MLSR) (יחד עם אפי נכסים (TASE:AFPR)) משלימה את פרויקט לנדמארק בהיקף של 166 אלף מ"ר, גב ים (TASE:GVYM) ואמות הודיעו על התחלת פרויקט תוצרת הארץ 2 בהיקף של 166 אלף מ"ר, ועזריאלי קיבלה שבוע שעבר האישור לפרויקט הספירלה הצמוד למגדלי עזריאלי בתל אביב, שיושלם בעוד כ-4 שנים בהיקף של 155 אלף מ"ר.

פרויקט הספירלה צפוי להיות המגדל הגבוה ביותר בישראל (באופן זמני) שיתנשא לגובה של 350 מטר (91 קומות). המגדל יכלול שטחי מסחר (כ-13 אלף מ"ר) אשר יתווספו לקניון הקיים, משרדים עד למחצית הבניין, מגדל מגורים עם 171 יחידות דיור, ומעליהם מלון עם 250 חדרים. בסך הכל ההשקעה הצפויה בפרויקט מסתכמת ל-2.3-2.5 מיליארד שקל, שיתפרסו עד לשנת ההשלמה ב-2025.

עלות הייזום הגבוהה בפרויקט מצטרפת לרכישת קניון מול הים באילת במחיר של 1.3 מיליארד שקל, ורכישת חברת הדאטה סנטרס GM תמורת כ-2.4 מיליארד שקל.

לצורך מימון הרכישות גייסה עזריאלי סדרות חוב ארוכות בריביות נמוכות ואטרקטיביות, אך המשמעות של המהלכים האחרונים הינה עלייה במינוף החברה. יתרונה של עזריאלי הוא שהיא נכנסה למהלכים האמורים עם מינוף נמוך, כאשר החוב ל-CAP נטו של החברה, לפי דוח הדירוג האחרון של מידרוג, עמד לפני אירועי הקורונה (בסוף 2019) על כ-27%, בעוד כיום, נכון לדוחות הרבעון השלישי, עלה מינוף החברה לכ-38%.