האם כדאי להשקיע במניית מזרחי טפחות? תגובה לדוחות הרבעון

 | 16.11.2021 09:57

אתמול פרסם בנק מזרחי טפחות (TASE:MZTF) דוחות טובים לרבעון השלישי בהתאם לתחזית עם תשואה להון של 17.3%, לעומת תשואה של 21.3% ברבעון הקודם ו-9.5% ברבעון המקביל. 

כצפוי, המדד היה גורם משמעותי בהשגת התשואה הרשימה, אך לצד זאת גם ההכנסות שנבעו מסעיף ההפרשות להפסדי אשראי תרמו במידה מסוימת.

פרט לכך, הבנק הציג צמיחה נאה של 2.1% והמשיך בהגדלת המרווחים בשל צמיחה במגזרים בעלי מרווח גבוה יותר כמו עסקים קטנים תוך קיטון במגזר העסקים הבינוניים והגדולים. דבר המעיד על הכוונה של הבנק להציג צמיחה גבוה, אך לא בכל מחיר.

נראה שהבנק ממשיך להציג התקדמות לעבר היעד שהציב בתכנית האסטרטגית הכוללת צמיחה נאה באשראי ובהכנסות ושמירה על מבנה ההוצאות (על אף המיזוג) המתבטא ביחס היעילות. לכל אלה מתווסף היתרון של הבנק בסביבה אינפלציונית, כאשר זו נראית שתמשיך ללוות אותנו בתקופה הקרובה, לפחות כפי שמתבטא בציפיות אינפלציה בשוק (ואולי אף העלאת ריבית בשנה הבאה). אגב, אם מנרמלים את ההוצאות להפסדי אשראי ואת שאר ההוצאות הנלוות (ללא נרמול השפעת מדד) התשואה להון הייתה עדיין סביב 14.5%-15% ובנטרול מדד מעל 12%. משמע התשואה המייצגת של הבנק עשתה עליית מדרגה משמעותית. נקודה נוספת, בשל סביבת האינפלציה הנוכחית והחשיפה הגבוהה של הבנק אליה, היא מהווה הגנה טובה לתיק.

בהתאם לכך, אנו מעדכנים את מחיר היעד של מניית בנק מזרחי ל-126 ₪ למניה ומעלים את ההמלצה לתשואת יתר.

| עיקרי הדוח/h2

הכנסות הריבית נטו היו מעל הצפי והציגו ומעט ירדו ביחס לרבעון הקודם (1.7%-), בנטרול השפעת המדד נרשמה צמיחה בהכנסות של מעל ל-3% ביחס לרבעון הקודם. 

ההוצאות להפסדי אשראי הסתכמו בשיעור שלילי של 0.05%, כלומר תרומה של 36 מיליון שקל. נציין שיחס הכיסוי עומד על 0.83%, קרוב מאוד לרמה שלפני המשבר. אנו מעריכים שלאור אימוץ התקן החדש של CECL ויחס הכיסוי לא נותר לבנק עוד הרבה הפרשות עודפות להחזיר ברבעונים הבאים.

ההכנסות מעמלות היו בצפי והסתכמו ב-473 מיליון שקל, דומה לרבעון הקודם. 

ההכנסות האחרות כללו את הרווח ההזדמנותי מרכישת אגוד בהיקף של 51 מיליון שקל כאשר עד וכולל שנת 2025 הבנק ימשיך לרשום רווח דומה.

ההוצאות התפעוליות נותרו זהות לרבעון הקודם לצד ירידה מסוימת בסך ההכנסות (בעיקר בשל הפרשי המדד).     

יחס היעילות התפעולית הסתכם ב-51.2% לעומת 50.4% ברבעון הקודם, כאשר עיקר השיפור נובע מתרומת המדד. נציין כי הבנק שואף ליחס יעילות של 50% ומטה עד שנת 2025.