דעה לא פופולרית: האם ביטקוין באמת מזהם את הסביבה? תלוי למה משווים אותו

 | 01.09.2021 15:19

| בן סמוחה, מייסד אתר CryptoJungle וקהילת "מדברים קריפטו" |

המטבע המבוזר ניצב בפני ביקורות כי הוא מזהם, אך האם הוא דווקא בעל הפוטנציאל להפחית את הזיהום?

במחצית 2021 הספיקה להילחם בתעשיית כריית המטבעות הדיגיטליים בשטחה וכורים רבים מכרו ציוד ואף היגרו למדינות אחרות - בדגש על ארה"ב.

פעמים רבות צוינה בתקשורת השוואה בין צריכת החשמל של ביטקוין לזו של מדינה אירופית בינונית. בעוד שרמת הצריכה אכן דומה, וזו של ביטקוין אף גבוהה יותר, לא רבים יודעים שגם חברות כמו גוגל (NASDAQ:GOOGL) צורכות כמויות עצומות של חשמל, או שהתאורה המיוחדת של חג המולד בארה"ב לבדה צורכת בחודש אחד צריכה שנתית של מדינות אחרות בעולם.

בטור זה אסביר את הקונטקסט של צריכת האנרגיה ברשת הביטקוין, כפי שיש להתייחס אליו בעיניי. השאלה המתבקשת שיש לעסוק בה היא מה תפקידו של ביטקוין בעולמנו, והאם הוא מזהם יותר או פחות ביחס לאלטרנטיבות הנפוצות כיום לתפקידים אלו.

| כמה אנרגיה רשת הביטקוין צורכת?/h2

על פי מועצת כריית הביטקוין (Bitcoin Mining Council) הצפון אמריקאית,

"כריית ביטקוין משתמשת בכמות אנרגיה זניחה, הופכת ליעילה יותר במהירות, ומופעלת על ידי תערובת גבוהה יותר של אנרגיה בת-קיימא מאשר כל מדינה או תעשייה גדולה".

המועצה, שהוקמה על ידי חברות כריית ביטקוין וחברות נוספות שעוסקות בתחום כדי לקדם את המעבר של כריית ביטקוין לאנרגיה מתחדשת בצפון אמריקה ולפקח על התהליך, פרסמה דוח ביולי 2021. בדוח פירטה כי ביטקוין משתמש בכ-0.1% בלבד מצריכה האנרגיה העולמית, כאשר תערובת האנרגיה בת הקיימא בתעשיית הכרייה של ביטקוין גבוהה יותר אפילו מזו של האיחוד האירופי.

על פי המסמך, צריכת האנרגיה העולמית עומדת על יותר מ-162 אלף טרה-וואט/שעה (TWh), בעוד ביטקוין על 189 טרה-וואט/שעה בלבד.