תגובה לדוחות מספנות ישראל: לאומי פרטנרס מעניקים למניה אפסייד של 18.5%

 | 27.05.2021 13:49

| מרב פישר-שרוני, אנליסטית בכירה בלאומי פרטנרס |

חברת מספנות ישראל (TASE:ISHI) פרסמה היום את דוחותיה לרבעון הראשון של 2021. הדוחות מציגים תוצאות חלשות יחסית ברבעון הראשון, שאינן משקפות את התוצאות הצפויות בהמשך השנה.

מספנות ישראל רשמה גידול מתון של כ-0.9% בהכנסותיה ברבעון הראשון למול הרבעון המקביל בשנה שעברה. הגידול הושפע מגידול בהכנסות פעילות הנמל, בשיעור של כ-25%, וגידול בהכנסות תחום המלט בכ-15%, אך קוזז בקיטון של כ-32% בהכנסות תחום המספנה. 

במגזר המספנה, הרבעון הראשון הושפע עדיין משנת הקורונה, שאופיינה במיעוט פרויקטים, ופרויקטים חדשים שנכנסו לקראת סוף 2020 טרם באו לידי ביטוי בתוצאות, היות ומדיניות ההכרה בהכנסות היא על פי קצב ההתקדמות. 

מעבר לכך, באפריל הודיעה החברה על חתימת חוזה מהותי עם מדינה במזרח אסיה, בהיקף של כ- 128 מיליון דולר, שייפרסו על פני 3.5 שנים. להתקדמות בפרויקט זה צפויה השפעה לא מבוטלת על תוצאות מגזר המספנה בהמשך השנה ובשנים הבאות. 

מגזר הנמל צמח למול הרבעון המקביל, לא מעט בשל שימוש ברציף נוסף, שברבעון המקביל הוקצה ללקוח בתחום הגז (במגזר "אחר"). החוזה מול לקוח זה חודש שוב השנה, ורציף זה צפוי לחזור לשימוש תחת מגזר "אחר" ולגרוע מהכנסות מגזר הנמל. פעילות הנמל של מספנות ישראל מבוצעת כיום בתפוקה מלאה, והשיפור בפעילות זו צפוי להגיע ממתקנים ופרויקטים שמתוכננים לקום, שישפיעו על יעילות הפריקה והשינוע של הסחורות. 

מגזר המלט רשם צמיחה בהכנסות, בשל גידול בכמות הנמכרת, אך שחיקה ברווחיות כתוצאה מעליית מחירי חומרי הגלם וההובלה בעולם, שלא "גולגלו" במלואם למחירי המכירה. מגמות אלה ניכרו כבר מתחילת שנת 2021, ואנו בלאומי פרטנרס הנחנו שחיקה ברווחיות תחום זה במודל הפיננסי. 

כתוצאה מהמפורט לעיל, החברה סיימה את הרבעון עם רווח תפעולי של כ-19.5 מיליון שקל מול כ-305 מיליון שקל ברבעון המקביל, למרות העלייה בהכנסות. הרווח הנקי לבעלי המניות הסתכם בכ-15.6 מיליון שקל, למול כ-19.3 מיליון שקל ברבעון המקביל. 

פרויקטים בפיתוח צפויים לתמוך בהמשך השיפור בתוצאות החברה בשנים הבאות. מספנות ישראל ממשיכה להתקדם בתכנון ופיתוח של כמה פרויקטים, כמו הקמת מתקן הממגורות וכניסה לתחום הביטומן ומוצרי הגבס. 

להערכתנו, ועל סמך תוצאות העבר, השקעות אלה עשויות להביא לניצול טוב יותר של נכסי החברה ולשיפור בתוצאות בשנים הבאות. נוסף על כך, החברה מתמודדת, בשיתוף עם חברת DPW מדובאי, על רכישתו של נמל חיפה. על פי הדיווחים, למכרז ניגשו כמה קבוצות, כולן כוללות גורמים בינלאומיים בתחום הנמלים. קשה להעריך בשלב זה את סיכויי החברה לזכות במכרז ואת הפוטנציאל הגלום עבורה במהלך זה.