איך מסתכמת עונת הדוחות של רשתות המזון הישראליות? סקירת אי.בי.אי

 | 06.04.2021 14:25

| שירה אחיעז, אנליסטית קמעונאות, IBI בית השקעות |

רשתות שיווק המזון בישראל הציגו דוחות חזקים לרבעון הרביעי של השנה, כאשר גם הרבעון נהנו מרוח גבית בחסות הקורונה שתמכה בצמיחה. נוסף על כך, הצמיחה בגזרת רשתות שיווק המזון הושגה הודות להתרחבות בשטחי המסחר, בין השאר, לאור רכישת סניפים מיינות ביתן או פתיחה עצמאית של סניפים. זאת, לצד התרחבות בתחומים המשיקים לפעילות המזון המסורתית, דוגמת התרחבות שופרסל (TASE:SAE) ורמי לוי (TASE:RMLI) לתחום הפארם. 

בתוך כך נציין כי לפי נתוני סטורנקסט, כלל שוק מוצרי הצריכה בישראל רשם צמיחה נאה של כ-10% ברבעון (ביחס לרבעון המקביל). רוב החברות בסקטור (מלבד פרשמרקט בע (TASE:FRSM)) רשמו עלייה דו-ספרתית ב-SSS, כאשר ראוי לציין כי רמי לוי ויוחננוף (TASE:YHNF) הציגו צמיחה בהתאם למגמה שנרשמה באופן רוחבי בענף, זאת בניגוד לשני הרבעונים הקודמים במהלכם הציגו נתונים מתונים יותר.

מגמת נוספת שנרשמה ברבעון הייתה השיפור במרווח הגולמי (ביחס לרבעון המקביל), כאשר הרווחיות הגולמית הממוצעת בענף עמדה על כ-29%. להערכתנו בבית ההשקעות אי.בי.אי, העלייה במרווח הגולמי נבעה בעיקר הודות לשיפור בתנאי הסחר, זאת לצד התבססות הפעילות בתחום המותג הפרטי של חלק מהרשתות או על רקע מגוון של מהלכים אסטרטגיים דוגמת התקדמות במרלו"ג של רמי לוי. 

| שיפור ניכר במרווח הגולמי של שופרסל/h2

נציין כי על אף הגדלת נתח הפעילות בתחום האונליין, שמאופיין ברווחיות גולמית נמוכה יותר מהפעילות בגזרה הפיזית, הצליחה שופרסל לרשום שיפור ניכר במרווח הגולמי. כמו כן, נרשם שיפור בפרמטר זה בחברת טיב טעם (TASE:TTAM) למרות מהלך הורדת המחירים שנקטה הרשת בשנה שחלפה.

כל הרשתות הצליחו לשפר את הרווחיות התפעולית (בהשוואה לרבעון המקביל), להערכתנו בעיקר הודות לשיפור במרווח הגולמי לצד הביקושים המוגברים שתמכו בנתוני ה-SSS. עוד נציין כי מעבר לראשונה לאיזון תפעולי ברשת BE תמך בפן התפעולי של שופרסל.