🟢 השווקים עולים. כל חברי הקהילה שלנו, עם מעל 120 אלף איש, יודעים מה לעשות לגבי זה. עכשיו זה גם בידיים שלך.קבלו 40% הנחה

שוק המניות רומז כי לירידת התשואות אין קשר לזן הדלתא | סקירה כלכלית יומית

התפרסם 13.07.2021, 09:51
US500
-

| אמיר כהנוביץ, כלכלן ראשי של בית ההשקעות אקסלנס |

איך תשואות האג"ח ידעו? מדד הפתעות המאקרו של סיטי בארה"ב עבר בימים האחרונים לטריטוריה שלילית - מה שאומר שרוב פרסומי המאקרו הפתיעו מתחת לממוצע התחזיות, ונראה כי לווריאנט דלתא של וירוס הקורונה אין קשר לזה.

שוק המניות רומז כי לירידת התשואות האחרונה אין קשר לזן הדלתא. אחד ההסברים האפשריים לירידת התשואות האחרונה בתשואות האג"ח בעולם היא כידוע עליית זן הדלתא. אלא ששוק המניות לא מתאר זאת כשהוא המשיך לעלות, וכלכלני בלומברג מסבים את תשומת לבנו גם לחוסר מתאם בין שיעורי ההתחסנות בכל מדינה לבין ביצועי מניות "השהייה בבית" אצלה. 

למשל, בארה"ב המחוסנת, מדד מניות "שהייה בבית" (של Solactive) היכה בחודשיים האחרונים את S&P 500, בעוד המקביל האירופי שלו עלה בדיוק כמו Stoxx 600, ולעומתם, מדד מקביל של בלומברג באסיה דווקא מפגר אחרי המדד הכללי, אף ששם שיעורי ההתחסנות נמוכים יותר.

זהו שבוע האינפלציה: ביום שלישי יתחיל רצף פרסומי מחירים בעולם, עם פרסום מדד המחירים לצרכן בארה"ב, שצפוי כי נותר דומה לחודש מאי, עם עלייה שנתית של 4.8%. 

מחר יפורסמו בארה"ב גם מדדי מחירי היצרן, ובהמשך השבוע מחירי היבוא והיצוא. בישראל יפורסם מדד המחירים לצרכן ביום חמישי, כשממוצע תחזיות הכלכלנים מדבר על עלייה של 0.1%, ומשינוי שנתי של 1.5% ל-1.6%, אף ששוק ההון מגלם מדד נמוך יותר. באירופה המדד יפורסם ביום שישי, כשהצפי הוא להתקררות קלה משינוי שנתי של 2.0% ל-1.9%.

תחילת הסוף של יעד האינפלציה: נגיד בנק ישראל, אמיר ירון, עשה לו אתמול דה-לגיטימציה. מיד עם כניסתו לתפקיד, הנגיד ירון כבר תיכנן לארגן כנס בינלאומי לבחינת יעד האינפלציה, שנדחה בגלל הקורונה. ירון אומר שמדובר בבחינה שגרתית, אך מנאום הפתיחה שלו אתמול, היה נראה כי הוא לא בא לשחק בתיאוריות ויש לו הרבה מאוד מה להגיד בנוגע ליעד שקיבל. להלן כמה נקודות בולטות מהנאום שלו אתמול.

  1. שינויים משמעותיים בכלכלה מאלצים לחשוב אם יש צורך לבצע התאמות למשטר יעד האינפלציה. בין השאר, הנגיד ציין כי "מסחר אלקטרוני ויכולות טכנולוגיות שמהווים הלם אספקה ממושך שדוחף כל הזמן את המחירים כלפי מטה".
  2. דווקא בחלק מהזמן שבו האינפלציה הייתה מתחת ליעד, הכלכלה הציגה את הצמיחה החזקה ביותר ואת האבטלה הנמוכה ביותר זה עשרות שנים.
  3. יעד האינפלציה לא מבחין בין התאמות מחירים חד-פעמיות כמו מדיניות ממשלה או עיתוי צריכה (למשל, בעקבות אירועי הקורונה) - מה שמכניס את חברי הבנק המרכזי לוויכוחים.
  4. גם אם היינו רוצים להשפיע עליה, לא בטוח שאנחנו יכולים: האינפלציה מושפעת פחות מהכלכלה המקומית ויותר מגלובליזציה. בהקשר הזה, לא ברור עד כמה אנחנו תלויים בסוף במדיניות שאומצה בעולם, ובמיוחד בכלכלות גדולות.
  5. גם אם היינו מקבלים שיעד האינפלציה הוא אידיאלי ואנחנו יכולים להשפיע, איך בדיוק נעשה את זה, כשהריבית הטבעית התקרבה לאפס?

| הפקקים הימיים מחמירים, מאיימים על צד ההיצע, הן כאינפלציה והן כבלימה לכלכלה העולמית

בעוד המשקיעים לא מוטרדים מסיכונים של מגבלות קורונה חדשות על הכלכלה, יש מקום אחד שבו האצבע של קובעי המדיניות קלה על ההדק - סגירת גבולות. הדמוניזציה לכניסה של נגיפים מחו"ל גורמת למגבלות רבות על כניסת אוניות וטיסות, מגבלות על כניסה של ימאים, ובמיוחד אם איש צוות בספינה נדבק, אז כל הספינה תקועה בים. 

לפי בלומברג, בחודשים האחרונים מאות אלפי ימאים היו תקועים בים בלי אישור להיכנס לנמלים. כשיותר ממחצית מתוך 1.6 מיליון הימאים בעולם מגיעים ממדינות מתפתחות, כמו הודו, פיליפינים או אינדונזיה, שם רמת החיסונים נמוכה מאוד, הסיכון לחלות גבוה יותר. כלומר, אם הסגר הראשון אופיין בפגיעה חמורה יותר בביקוש מאשר בהיצע, נראה כי כעת הסיכון העיקרי הוא פגיעה קריטית באספקה (היצע) - סיכון שהוא גם אינפלציוני וגם מאיים לפגוע בפעילות הכלכלית. 

| אינדיקציות שמחירי הסחורות יתחילו לרדת בתוך 6 עד 12 חודשים

לאחר שנתון המכירות הקמעונאיות בארה"ב החל לרדת בחודש מאי וצפוי כי השבוע ימשיך לתאר ירידה, באופן דומה גם נתון צמיחת הייצור התעשייתי בארה"ב (IP) תיאר שיא צמיחה באפריל והתמתנות במאי. 

כלכלני בלומברג מזכירים לנו שאחרי שיאים קודמים בצמיחת הייצור התעשייתי בארה"ב, בסוף 2007 ובאמצע 2010, חלו ירידות במחירי הסחורות בפיגור של שישה עד 12 חודשים. לחץ נוסף כלפי מטה על מחירי הסחורות עשוי להגיע מכיוון הנפט. להערכת כלכלני בלומברג, ההתנגדות של איחוד האמירויות בנוגע למדיניות התפוקה של אופ"ק מאיימת בפירוק הארגון, וכך ביצירת הצפת נפט עולמית לאחר אפריל 2022. אוי לא, זה בדיוק כשחברי הפד חושבים שיתחילו לתכנן העלאות ריבית ב-2023. אוי...

הכותב הוא כלכלן ראשי של בית ההשקעות אקסלנס. סקירה זו מסופקת כשירות לקוראים בלבד, ואין לראות בה הצעה, המלצה, תחליף לשיקול דעתו המקצועי של הקורא או ייעוץ השקעות או שיווק השקעות, לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסיים המוזכרים או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים כלשהם

תגובות אחרונות

טוען את המאמר הבא...
התקינו את האפליקציה שלנו
אזהרת סיכון: מסחר במכשירים פיננסיים ו/או במטבעות קריפטו כרוך בסיכון גבוה להפסד סכום ההשקעה בחלקו או במלואו, ואינו מתאים לכל משקיע. מחירי מטבעות קריפטו מתאפיינים בתנודתיות גבוהה במיוחד וחשופים להשפעה חיצונית כגון אירועים פוליטיים, רגולטוריים או פיננסיים. מסחר על בסיס בטחונות תורם להגדלת הסיכון הפיננסי.
לפני קבלת החלטה לסחור במכשיר פיננסי או במטבע קריפטו, עליך להכיר במלואם את הסיכונים ואת העלויות, הנלווים למסחר בשווקים הפיננסיים, לשקול בזהירות את יעדי ההשקעה, את דרגת הניסיון ואת הנכונות לשאת בסיכונים, ולפנות לייעוץ מקצועי בעת הצורך.
פיוז‘ן מדיה (Fusion Media) מדגישה, שהמידע המוצג באתר אינו בהכרח מדויק או ניתן בזמן אמת. המחירים והנתונים באתר אינם בהכרח מסופקים ע"י בורסות או שווקים, ועשויים להיות מסופקים על-ידי עושי שוק, ולפיכך עשויים להיות בלתי מדויקים ושונים ממחיר השוק בפועל עבור שוק נתון. המשמעות היא, שהמחירים משמשים לאינדיקציה אך אינם מתאימים למטרות מסחר. פיוז‘ן מדיה וכל ספק אחר של נתונים שמוצגים באתר, אינם נושאים כל אחריות בגין נזקים או הפסדים שספגת במסחר או בשל הסתמכותך על המידע באתר.
חל איסור על הפצה, שידור, שינוי, הצגה, רפרודוקציה או אחסון של הנתונים באתר זה או שימוש בהם ללא אישור מפורש בכתב מאת פיוז‘ן מדיה ו/או ספק הנתונים. כל זכויות הקניין הרוחני שמורות לבורסה ו/או לספקים המספקים את הנתונים שבאתר.
פיוז‘ן מדיה עשויה לקבל תגמול ממפרסמים המופיעים באתר, בהתאם לאינטראקציה שלך עם הפרסומות והמפרסמים.
הגרסה האנגלית היא גרסתו הראשית של הסכם זה ותשמש גרסה מכרעת בכל מחלוקת שתתגלע בין הגרסה האנגלית לגרסה העברית.
© 2007-2024 - כל הזכויות שמורות לפיוזן מדיה בע"מ